Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: Nebudeme mať správy z Cardiffu

Šéf slovenskej obrany Milan Škriniar sa domnieva, že zápas s Chorvátskom v Rijeke bol doteraz najnáročnejší v aktuálnej kvalifikácii. Nielen pre obranu, ale aj pre celé mužstvo.

18.11.2019 11:15
Slovensko, Chorvátsko, futbalisti Foto: ,
Slovenská jedenástka pred zápasom v Chorvátsku.
debata (16)

„V prvom polčase sme to Chorvátom znepríjemňovali, boli sme kompaktní, ale škoda druhého polčasu. Zatiaľ nie je v kvalifikácii nič stratené, ale prvou podmienkou je zdolať Azerbajdžan. Ani zápas s ním nebude jednoduchý. Vyhrali sme jasne na jeho pôde, ale päť gólov, ktoré sme tam strelili, nás nemôžu pomýliť. Dali sme ich po pekných strelách, aj z priameho kopu, ale domáci boli nepríjemní,“ tvrdí Škriniar.

Slovákom už nestačí len víťazstvo, ale musia čakať na výsledok stretnutia z Cardiffu. „Dúfam, že prvý raz by nám mohol pomôcť aj nejaký iný výsledok. Pokiaľ si pamätám, vždy keď sme čakali, že nám pomôže niekto iný, tak sa to nikdy nestalo.“

Na Azerbajdžan má pekné spomienky Róbert Boženík. V júni si v Baku odkrútil reprezentačnú premiéru v základnej zostave a na ihrisku vydržal sedemdesiat minút.

„Vieme, ako sme zdolali Azerbajdžan na jeho pôde, musíme si na to spomenúť a hrať tak isto. Nemôžeme súpera podceniť. Ale bude to iný zápas, ako v Baku. Potrebujeme, aby nám zahral do nôty aj druhý zápas. Uvidíme, ako nám budú naklonené hviezdy. Čo sa má stať, sa stane,“ uviedol od pondelka dvadsaťročný útočník.

Pre slovenských futbalistov bude zápas Wales – Maďarsko dôležitý, jeho výsledok ovplyvní ich ďalší program. „Stále dúfame, že kvalifikácia nie je stratená. Ani Azerbajdžan nám nič nedaruje, musíme byť maximálne koncentrovaní. Je to mužstvo, ktoré z ôsmich kvalifikačných stretnutí šesťkrát potrápilo súperov, nemôžeme nič podceniť a zostať obozretní. Chceme sa určite rozlúčiť víťazne,“ zdôraznil kapitán mužstva Marek Hamšík.

Pripomenul, že on ani spoluhráči nebudú v utorok večer sledovať vývoj súboja v Cardiffe. „Na lavičke na mobiloch budú mať prehľad, ale nie my na ihrisku. Tam sa budeme maximálne koncentrovať, aby sme boli úspešní,“ uzavrel Hamšík.

Slováci prehrali v Chorvátsku Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Chorvátsko-slovenská fanúšikovská družba v...

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #azerbajdžanskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020