Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Reprezentácia proti Walesu bez divákov a s pokutou. Zväz reagoval

Najbližší domáci súboj v kvalifikácii o postup na ME 2020 by mala slovenská futbalová reprezentácia absolvovať pred prázdnymi tribúnami. Ako v sobotu večer informovala RTVS v spravodajstve G-B-S, Slováci dostali trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) za správanie sa fanúšikov SR v septembrovom súboji v Budapešti proti domácemu Maďarsku.

21.09.2019 20:23 , aktualizované: 22.09.2019 11:03
futbal Foto: ,
Slovenskí futbalisti sa v domácom zápase proti Walesu zrejme nebudú môcť spoľahnúť na podporu fanúšikov.
debata (219)

V októbri bude slovenská futbalová reprezentácia hostiť výber Walesu v súboji E-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2020. Slováci doteraz nazbierali 9 bodov, Walesania o tri menej. Prvý vzájomný zápas oboch súperov sa v marci 2019 skončil v Cardiffe triumfom domácich 1:0.

Za spomenutý súboj v Budapešti dostali trest aj Maďari, ktorí absolvujú októbrový domáci súboj proti výberu Azerbajdžanu pred prázdnymi tribúnami. UEFA dištancovala Maďarov za správanie sa priaznivcov Maďarska v budapeštianskom súboji proti Slovákom.

Na základe správy delegáta napriek upozorneniam zo strany národnej federácie či prosbám od hráčov sa maďarskí fanúšikovia prezentovali opakovanými „rasistickými a nenávistnými“ pokrikmi na adresu Slovákov, ktorí napokon zvíťazili 2:1.

Slováci dobyli Budapešť Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len...

UEFA sa rozhodla pristúpiť k uzavretiu štadióna, ku ktorému „pribalila“ aj pokutu 60-tisíc eur, pretože za ostatných päť rokov nejde o prvé, ale opakované previnenie Maďarov.

Reakcia Slovenského futbalového zväzu

Slovenský futbalový zväz obdržal od disciplinárnej komisie UEFA za správanie sa slovenských fanúšikov v sektore hostí počas kvalifikačného zápasu Maďarsko – Slovensko nariadenie odohrať najbližšie stretnutie, teda zápas kvalifikácie o postup na ME 2020 Slovensko – Wales 10.októbra o 20.45 v Trnave bez divákov. SFZ zároveň dostal aj pokutu 20 tisíc eur. Ide však rozhodnutie, voči ktorému sa môže SFZ odvolať a preto využije všetky dostupné právne prostriedky, aby slovenská futbalová reprezentácia mohla odohrať dôležitý zápas s Walesom pred divákmi.

Slovenský futbalový zväz zároveň uisťuje fanúšikov, ktorí si na tento zápas už zakúpili vstupenky, že o svoje peniaze neprídu. Hneď ako bude toto rozhodnutie definitívne a zápas Slovensko – Wales by sa musel napokon odohrať bez divákov, SFZ bude informovať o spôsobe vrátenia peňazí.

219 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #kvalifikácia na ME 2020