Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď sa darí, sme sokoli a keď nie, tak už nie sme? Toto by si Ronaldo nedovolil

Bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ladislav Jurkemik tvrdí, že predčasný odchod hráča Vladimíra Weissa z lavičky náhradníkov do útrob štadióna v Prahe ešte počas pondelňajšieho stretnutia Česko - Slovensko (1:0) v európskej Lige národov bol neadekvátny.

21.11.2018 14:58
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss.
debata (7)

"V každom prípade je to od reprezentanta nedôstojné a niečo také si nemôže dovoliť. To urobí len hráč, ktorý neakceptuje svojich spoluhráčov. Veď keď nejde na ihrisko on, ale jeho spoluhráč – mal by byť s ním v priateľskom vzťahu. Reprezentanti spolu trávia čas na sústredení a teraz nemôže byť nahnevaný, že sa tréner rozhodne striedať iného. Hráči sa nemusia na zraze priateľsky objímať, ale akceptovať. Rovnako majú akceptovať, že tréner má svoju myšlienku a chce ju v stretnutí presadiť,” uviedol pre portál sport.sk Jurkemik.

Ten chápe reakciu kouča A-mužstva SR Pavla Hapala, že si Weissov odchod nevšimol: „Tréner sa koncentruje na zápasové dianie, nie na to, čo sa mu deje za chrbtom.“

Rodák z Jacoviec, ktorý viedol slovenskú reprezentáciu od začiatku februára 2002 do konca roka 2003, podobný prípad nezažil.

"Nestalo sa mi ani to, čo urobil Stoch predchádzajúcemu trénerovi Jánovi Kozákovi, že odmietol nastúpiť na posledné minúty zápasu, keď ho poslal na ihrisko. Takýchto hráčov by som vyhodil z kádra a po zápase povedal, že končia. Takéto čosi si nedovolí ani Ronaldo, lebo k trénerovi treba mať trochu aj úctu. Pavel Hapal bol vynikajúci futbalista a vo futbale dokázal veľa,” zdôraznil 65-ročný Jurkemik.

Ladislav Jurkemik. Foto: Pravda, Ľuboš Pilc
Ladislav Jurkemik Ladislav Jurkemik.

Stredopoliar katarského klubu Al-Gharafa Weiss ťažko niesol skutočnosť, že sa nedostal na trávnik ani v jednom z dvoch novembrových duelov 1. skupiny B-divízie európskej Ligy národov, nenastúpil ani v piatkovom domácom zápase v Trnave proti Ukrajine (4:1).

Exkormidelník slovenskej reprezentácie Dušan Galis (A-tím SR viedol až v dvoch časových obdobiach: od 1. 1. 1999 do 23. 2. 1999 a od 1. 1. 2004 do 12. 10. 2006) očakáva, že 29-ročný krídelník sa za svoje konanie ospravedlní.

„Nebolo objasnené, prečo Weiss vlastne odišiel. Nič to však nemení na tom, že by mal zostať sedieť na lavičke. Urobil, čo urobil, a za to sa má ospravedlniť. Je v jednej partii s chalanmi a medzi sebou sa rozprávajú. Keď sa darí, tak sme všetci ‚sokoli‘, keď sa nedarí, tak už nie sme? Mal by urobiť vyhlásenie a všetko vysvetliť. Patrí sa to. Veď je reprezentant krajiny,“ skonštatoval 68-ročný Galis a doplnil: „Myslím si tiež, že by mal ako reprezentant hrávať v Európe, nie v Katare.“

Ďalší bývalý tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga (A-tím trénoval spolu s Michalom Hippom od 26. 4. 2012 do 13. 6. 2013) poznamenal, že ide o záležitosti, pred ktorými netreba strčiť hlavu do piesku a tváriť sa, že sa nič nestalo.

Tréner Stanislav Griga. Foto: SITA, Marián Peiger
Stanislav Griga Tréner Stanislav Griga.

„Vo futbale sa občas dejú i nepríjemné veci. Tréneri ich majú riešiť a toto je jedna z nich. To je však otázka pre Pavla Hapala,“ uviedol pre web šport.sk 57-ročný Griga a dodal:

„Aj nám sa stali podobné nepríjemnosti. Hráči odišli na diskotéku a nedodržali režim. Sú to futbalisti s veľkými egami a veľkými príjmami a myslím si, že sa to stáva v nejednom národnom mužstve. Bolo by však odo mňa neférové, aby som pre tento rozruch dával rady súčasnému trénerovi reprezentácie. S niečím podobným sa stretli tréneri Ján Kozák i predo mnou Vlado Weiss st.. Nie je to špecifikum slovenského mužstva.“

Video
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Galis #Vladimír Weiss #Stanislav Griga #Ladislav Jurkemik