Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česko je zabudnuté. Všetci sa pozerajú na Poľsko

Zápas s Českom je zabudnutý. V Karvinej slovenskí futbalisti do 21 rokov vybuchli a tradičný súper im naložil štyri góly už do prestávky. V Senci ukázali mladí Slováci krajšiu tvár a poradili si so silným Srbskom (2:1).

29.03.2017 18:24
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal.
debata

„Nechcem sa už vracať k Česku, hodili sme to za hlavu, ale z tohto zápasu sa musíme poučiť. Sme radi, že sme zdolali Srbsko. Je to dobrá motivácia do ďalšej práce a pred záverečnou prípravou na majstrovstvá Európy,“ vravel kapitán slovenského mužstva Adam Zreľák, ktorý sa vracia po dlhom zranení do futbalového kolotoča.

Pred príchodom do reprezentácie strelil dva góly v českej lige v drese Jablonca. Proti Srbsku patril medzi najlepších hráčov a druhý gólom definitívne rozhodol o výhre svojho tímu.

To je jeden z pozitívnych signálov, pretože Zreľák patrí ku kľúčovým hráčom Hapalovho mužstva a vracia sa v pravý čas. Tréner bol v utorok večer v Senci spokojný aj s výsledkom, pretože podľa jeho slov letí do sveta. Srbsko má jeden z najlepších tímov v tejto vekovej kategórii a bude v júni patriť k favoritom európskeho šampionátu. Pavel Hapal nehovoril po výhre o výbornej hre, ale o dobrom taktickom výkone. Jeho zverenci už viackrát ukázali, že si môžu trúfať aj na popredné tímy.

Zároveň im úplne neodpustil výbuch v Karvinej. „Nebol som po ňom nervózny, ale nahnevaný. Hráči si, našťastie, v zápase so Srbskom uvedomili, že také výkony ako proti Česku si nemôžu v reprezentačnom drese dovoliť,“ vravel tréner.

Podľa neho sa mužstvo zlepšilo vo všetkých herných činnostiach. „Hrali sme v rozpätí niekoľkých dní proti dvom účastníkom ME. Česko podalo proti nám výborný výkon, ale musíme si priznať, že my sme odohrali veľmi slabý zápas. Proti Srbsku to už bolo v poriadku, hoci to bol veľmi ťažký zápas a v niektorých fázach to nebolo futbalovo ideálne. Srbi mali prakticky jedinú veľkú šancu, čo je na taký silný tím trochu prekvapujúce, ale svedčí to aj o našej dobrej obrane i taktike. Nechceli sme hrať otvorený futbal, lebo súper je výborný, ak má čo len trochu priestoru. Preto sme sa usilovali, aby hral proti sformovanej obrane. Sami sme si vypracovali dosť šancí, zvádzali sme veľa osobných súbojov, čo srbským hráčom príliš nevoňalo,“ hodnotil Hapal.

Český kouč slovenského výberu bude mať najbližšie tím pokope až v záverečnej príprave, ktorá sa začína na konci mája. Prvý zápas na ME odohrá mužstvo 16. júna s domácim Poľskom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov