Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák o zostave proti Malte: Urobím minimálne zmeny

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák verí, že zostavu, ktorú nosí v hlave na nedeľňajší zápas F-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2018 proti Malte, bude môcť uplatniť aj v praxi.

25.03.2017 19:05 , aktualizované: 19:11
Ján Kozák Foto: ,
Tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák.
debata

Šesťdesiatdvaročný kouč to vyhlásil na sobotňajšej tlačovej konferencii pred záverečnou tréningovou jednotkou, ktorú si Škrtel a spol. „strihli“ na Národnom štadióne v Ta'Qali od 19.00 h. "Pracujeme spolu štyri roky a viem, čoho sú hráči schopní. Počas predchádzajúceho týždňa sme ich chceli nastaviť tak, aby boli všetci v poriadku a pripravení. Dnešný futbal je o spolupráci všetkých hráčov na ihrisku, smerom dopredu i dozadu musíme byť maximálne kompaktní,“ vyhlásil Ján Kozák.

Už dva dni je známe, že proti Malte nemôže počítať s doliečujúcim sa stopérom Jánom Ďuricom a zraneným stredopoliarom Stanislavom Lobotkom. Ďalšie zmeny v porovnaní s tradičnou zostavou SR z kvalifikačných zápasov sa však podľa neho neuskutočnia. "Po úspešných výsledkoch proti Škótsku a Litve nie je dôvod robiť veľké zásahy do mužstva. Na ihrisku nám to fungovalo, preto sa budem snažiť urobiť iba minimálne zmeny.“

Štvornásobný a zároveň úradujúci Tréner roka na Slovensku odpovedal aj na otázku, ako by podľa neho mal vyzerať ideálny nástup mužstva do nedeľňajšieho stretnutia. pohľad na tabuľku F-skupiny a tiež reálny rozdiel v kvalite oboch súperov jeho zverencom velí jednoznačne vyhrať. „Vždy má do toho čo povedať aj súper. Koncentrovanosť, tímovosť a chcenie ísť za spoločným cieľom, to by mali byť atribúty, ktorými by sme chceli uspieť,“ vyhlásil Ján Kozák. Na adresu súpera doplnil: "Pozreli sme si dva posledné kvalifikačné zápasy Malty proti Litve a Slovinsku, hrali sme proti sebe pred dva a pol rokom. V poslednom období sa Malta posunula vpred, najmä v organizácii hry. Malta disponuje 2–3 hráčmi s dobrou kvalitou. Sú to futbalisti, ktorí plnia do bodky, čo im tréner prikáže. Súčinnosť v ich defenzíve je dobrá, iba proti Škótom dostali viac gólov, ale tam mali vylúčeného hráča. Samozrejme, nemajú takú kvalitu ako špičkové mužstvá.“

Kvalifikačný súboj Malta – Slovensko má v nedeľu výkop o 20.45 h. Hlavným rozhodcom bude Turek Ali Palabiyik, jeho asistentmi budú krajania Cem Satman a Serkan Olguncan.

Hamšík sa stretol s fanúšikmi. Víťazstvo prinesie len tímová práca, tvrdí

Líder slovenskej futbalovej reprezentácie Marek Hamšík si po sobotňajšom prílete na Maltu našiel čas aj na svojich fanúšikov. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar SSC Neapol sa približne polhodinu venoval 50-člennému maltskému fanklubu „partenopei“. "Vedel o tom aj náš zväz, že ma prídu pozrieť. Som rád, že aj tu mám svojich priaznivcov a teší ma, že som ich mohol aspoň trochu potešiť,“ povedal Hamšík na sobotňajšej predzápasovej tlačovej konferencii.

Hamšík by mal byť ofenzívny ťahúň slovenského tímu v nedeľňajšom súboji, on sám však nedáva do pozornosti len seba, ale dôraz kladie na mužstvo. "Futbal nie je o jednom hráčovi. V útoku máme kvalitných hráčov, ktorí môžu rozhodnúť zápasom dobrým prienikom či strelou, ale ja najmä verím, že sa presadíme tímovou prácou. Len tak môžeme vyhrať. Fanúšikovia nám musia veriť, my si veríme. Prišli sme si po víťazstvo, nič iné si nepripúšťame,“ do­dal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #futbalová kvalifikácia MS 2018 #Malta - Slovensko