Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci prehrali s Írmi, no sú blízko k postupu na ME

Slovenská mužská futbalová reprezentácia do 17 rokov (roč. nar. 2000 a mladší) je blízko k postupu na májové ME tejto vekovej kategórie do Chorvátska (3. - 19. 5.).

17.03.2017 16:36
Slovensko, futbal, futbalová lopta, futbalová... Foto:
Ilustračné foto
debata

Zverenci trénera Ladislava Hudeca po stredajšom víťazstve 2:1 nad domácimi rovesníkmi síce v piatok v cyperskom Pafose prehrali 0:1 s Írmi na turnaji 8. skupiny v rámci záverečnej II. fázy kvalifikácie (Elite Round), tri body na ich konte im však dávajú veľmi solídne vyhliadky na celkový úspech.

V súbežne hranom piatkovom stretnutí cyperská sedemnástka remizovala s rovesníkmi z Faerských ostrovov (0:0), čo v kombinácii s ďalšími skutočnosťami znamená, že mladí Slováci preniknú na ME, ak v pondelok vo svojom záverečnom vystúpení na turnaji neprehrajú s výberom Faerských ostrovov (hrá sa od 14.00 h SEČ); bodový zisk z tohto stretnutia dá Hudecovým zverencom postupovú definitívu.

Ak Slováci v pondelok prehrajú, ich sen o účasti na kontinentálnom šampionáte sa rozplynie. Na ME do Chorvátska prenikne osem víťazov skupín Elite Round a sedem tímov z druhých priečok s najlepšou bilanciou (do úvahy sa berú výsledky s prvým a tretím v skupine, pozn.). Kvinteto najlepších z ME postúpi na októbrové MS „17“ do Indie.

Slovenská reprezentácia dosiaľ štartovala na ME „17“ iba raz: v roku 2013 na domácom májovom šampionáte prenikla do semifinále, čím vybojovala postup na vtedajšie jesenné MS tejto vekovej kategórie do Spojených arabských emirátov. V SAE mladí Slováci postúpili do osemfinále, v ktorom nestačili na rovesníkov z Uruguaja (2:4).

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov