Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal: Duda je inteligentný, rozhľadený, charakterný mladý muž

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal by nenamietal, keby na júnovom záverečnom turnaji majstrovstiev Európy tejto vekovej kategórie v Poľsku mohol rátať aj so službami Ondreja Dudu.

13.03.2017 19:47
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda v reprezentačnom drese.
debata

Český kormidelník „dvadsaťjednotky“ navštívil stredopoliara Herthy Berlín v jeho klubovom pôsobisku, a hoci Duda pre zranenie v sobotňajšom víťaznom domácom dueli proti Dortmundu nenastúpil, cesta do Nemecka mala svoj význam.

"Potrebovali sme si s ním vyjasniť, ako sa na možný štart v tíme do 21 rokov pozerá on sám. Samozrejme, hovoríme o základných pravidlách.

Faktorov, ovplyvňujúcich Dudovu účasť v kádri dvadsaťjednotky je viac, počnúc zdravím a končiac povedzme jeho reálnou pripravenosťou," cituje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) slová Pavla Hapala a jeho berlínsky zámer návštevy.

Účastníka ME 2016 Ondreja Dudu počas ostatných mesiacov sužovalo zranenie kolena. V drese Herthy po letnom príchode z poľskej Legie Varšava zatiaľ absolvoval dve ligové stretnutia: pri víťaznom debute 25. februára s Eintrachtom Frankfurt (2:0) prišiel na trávnik v 89. min.

Pred týždňom 5. marca nastúpil na ihrisku Hamburgu v 52. min a v dueli, ktorý sa skončil nerozhodne 1:1, naznačil svoj potenciál. Viaceré nemecké médiá rodáka zo Sniny označili za ťahúňa a mozog ofenzívy Herthy.

Dvadsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar si však na poslednom predzápasovom tréningu pred spomenutým súbojom s Borussiou Dortmund poranil sval a opäť musí nútene pauzovať.

Podľa klubového lekára si zranenie vyžiada dva či tri týždne liečenia, aj preto Duda nefiguruje v nominácii A-tímu SR na blížiaci sa duel na Malte v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

„Želáme mu návrat na ihriská v plnej sile. Vieme teraz, ako uvažuje, on vie, že máme záujem. Naša vzájomná debata bola veľmi príjemná, Ondrej potvrdil, že je inteligentný, rozhľadený, charakterný mladý muž. Pre slovenský futbal je len dobre, že ho má,“ doplnil pre web SFZ kouč SR „21“ Pavel Hapal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ondrej Duda #Pavel Hapal