Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cesta do Ruska bude plná hrboľov

Tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák si v minulom roku splnil veľký cieľ. Po tom, čo si ako hráč zahral pred 36 rokmi na európskom šampionáte, predstavil sa na ňom so svojimi zverencami aj ako tréner.

06.01.2017 10:00
Martin Škrtel, radosť Foto: ,
Slovenskí futbalisti na čele s kapitánom Martinom Škrtelom ďakujú fanúšikom po víťazstve nad Škótskom.
debata

Teraz sa môže stať prvým slovenským koučom, ktorý privedie mužstvo po majstrovstách Európy aj na majstrovstvá sveta.

Šanca postúpiť na MS 2018 sa im skomplikovala už po dvoch úvodných prehrách s favoritmi. Keď postupovali z druhého miesta do Francúzska, dve prehry mali na konte v konečnej tabuľke po desiatich stretnutiach.

Slovákov čakajú v tomto roku v F-skupine zápasy na Malte, v Litve, v Anglicku, v Škótsku a doma so Slovinskom a Maltou. V tabuľke sú teraz tretí a so súpermi, ktorí sú pod nimi, už nemôžu zakopnúť. Potom bude záležať, ako obstoja s Anglickom a Slovinskom, mužstvami, ktoré sú na čele tabuľky a ktorým už raz podľahli.

Celkový dojem po rozpačitom štarte aktuálnej kvalifikácie vylepšili dva zápasy v závere minuloročnej jesene – so Škótskom (3:0) a Litvou (4:0). Slováci sa prebrali ako pacient po vážnej nehode. „Už to vyzeralo, že boj o Rusko sa pre nás predčasne končí,“ priznal Kozák a dodal, že k spokojnosti potreboval ešte jeden – dva body.

Teraz jeho zverenci musia poriadne zabrať, aby im v konečnom účtovaní nechýbali. Na priamy postup to už nevyzerá, ale aspoň boj o baráž nie je stratený. Tohtoročná cesta do Ruska bude určite ešte veľmi náročná a plná hrboľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Ján Kozák #kvalifikácia MS 2018 #17 udalostí roka 2017