Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tím Slovenska "21" je pred žrebom ME 2017 v treťom koši

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov bude figurovať v treťom koši počas budúcotýždňového krakovského žrebu (1. decembra o 18.00 h) základných skupín ME 2017 tejto vekovej kategórie v Poľsku (16. - 30. júna). Informuje o tom web Európskej futbalovej únie (UEFA).

21.11.2016 18:04
Liga majstrov, žreb Foto: ,
Žreb Ligy majstrov.
debata

Kontinentálny šampionát hráčov do 21 rokov sa uskutoční v Poľsku premiérovo s dvanástimi účastníkmi. Okrem výberu hostiteľskej krajiny získali istotu účasti víťazi deviatich kvalifikačných skupín – Česko, Taliansko, Macedónsko, Portugalsko, Dánsko, Švédsko (obhajca titulu), Nemecko, Slovensko a Anglicko. Dve zostávajúce miestenky si vybojovali v baráži Španielsko a Srbsko.

Počas žrebu záverečného turnaja vzniknú tri štvorčlenné skupiny. Poľsko ako hostiteľ má garantovanú prvú pozíciu v A-skupine. Zostávajúcich 11 krajín zoradili podľa príslušného koeficientu. Do prvého koša prenikli Nemecko a Portugalsko, zaujmú prvé pozície v B-skupine, resp. C-skupine.

V druhom koši sú Anglicko, Španielsko a Dánsko, v treťom Taliansko, Švédsko, Česko, Srbsko, Slovensko a Macedónsko. Najskôr sa v osudí objaví sexteto mužstiev z tretieho koša, napokon príde rad na trojčlenný druhý kôš.

Do semifinále postúpia víťazi skupín a najlepší tím z druhých priečok, zvyšné okteto sa s podujatím rozlúči. Hostiteľskými mestami sú Lublin, Kielce (A-skupina), Gdyňa, Bydgoszcz (B-skupina), Tychy a Krakov (C-skupina). Po jednom semifinále budú hostiť Tychy a Krakov, finále odohrajú v Krakove na štadióne miestnej Cracovie.

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov, tentoraz pod vedením českého trénera Pavla Hapala, sa na európskom šampionáte predstaví druhý raz, prvýkrát od účasti na domácej pôde v roku 2000.

Rozdelenie do košov podľa UEFA
Hostiteľ: Poľsko (garantovaná prvá pozícia v základnej A-skupine)
1. kôš: Nemecko, Portugalsko
2. kôš: Anglicko, Španielsko, Dánsko
3. kôš: Taliansko, Švédsko, Česko, Srbsko, Slovensko, Macedónsko

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2017 hráčov do 21 rokov