Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príprava so Slovákmi neťahá, Rakúšania predali 13 000 lístkov

Utorkový prípravný súboj Rakúsko - Slovensko neoslovil fanúšikov futbalu, aspoň nie podľa predstáv viedenských organizátorov.

15.11.2016 09:49
tribúna, Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (3)

Až do pondelka večera sa predalo iba približne 13 000 lístkov a reálne hrozí, že Rakúšania prekonajú negatívny rekord ostatných rokov Štadióna Ernsta Happela (kapacita 50 000 divákov) zo zápasu Rakúsko – Dánsko. Víťazstvo domácich (2:1) 3. marca 2010 naživo videlo 13 500 ľudí. Portál ORF pripomína, že lístok na zápas Rakúšanov so Slovákmi stál iba 5 eur, napriek tomu hrozí „ponurá atmosféra“.

Prípravný zápas (20.45 h) proti slovenskému tímu je pre rakúsku futbalovú reprezentáciu príležitosťou vrátiť sa na víťaznú vlnu a napraviť si chuť po niekoľkých zaváhaniach počas tohto kalendárneho roka. Počas predzápasovej tlačovej konferencie to skonštatoval tréner Rakúšanov Marcel Koller. „Zápas proti Slovensku je pre nás dôležitý. Po roku, v ktorom nie všetko vyšlo, chceme ukázať ľuďom, že máme na to, aby sme dosiahli dobrý výsledok a ukončili rok v pozitívnom duchu,“ povedal Koller, citoval ho web národnej asociácie ÖFB.

Rakúšania nechýbali na európskom šampionáte vo Francúzsku, výsledkovo aj herne však sklamali a v základnej F-skupine skončili na poslednej štvrtej priečke s jedným bodom na konte. Na rozdiel od Slovákov nezvládli svoj ostatný kvalifikačný duel v boji o MS 2018. V sobotu v dejisku utorkového stretnutia podľahli Írom 0:1 a v D-skupine sú so štyrmi bodmi na 4. priečke. „Po prehre s Írskom sme o tom veľa hovorili a snažili sa nájsť príčiny. Ak by sme teraz všetko zmenili, nebolo by to správne. Ťažko môžeme prekvapiť súperov, hráme svojím systémom, ktorým sme hrali aj v kvalifikácii majstrovstiev Európy. Protivníci sa vám to, samozrejme, usilujú maximálne znepríjemniť. Zápas proti Slovensku je pre nás možnosť vstúpiť do nového roka s dobrým pocitom,“ uviedol kapitán Julian Baumgartlinger z Bayeru Leverkusen.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko - Slovensko