Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Čo ukáže 1. september

MICHAL ZEMAN: V kvalifikačnom programe zostalo 18 zápasov, každý tím môže vybojovať ešte 18 bodov. Prognózovať, ako to dopadne, je rovnako nespoľahlivé, ako čakať od meteorológa zaručenú predpoveď, či bude na Vianoce snežiť.

13.11.2016 17:35
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata (8)

Slováci budú o Rusko bojovať ešte minimálne 540 minút a o všetkom môže rozhodnúť jediná z nich. V zápase s Anglickom podľahli v poslednej sekunde, keď už bola remíza „istá“. Ak by vlastnili bod, ktorý im súper vyfúkol spred nosa a sám si pripísal tri, teraz by sa im ľahšie počítalo.

Karty sú rozdané a tréner Kozák to vídí takto. Anglicko je veľký favorit, priamy postup by mu nemal ujsť. O barážové miesto sa pobijú dve-tri mužstvá za ním.

Držme sa papierových prognóz. Ak by išlo všetko podľa nich, o účasť v baráži sa stretnú dve krajiny, ktoré sa líšia v názve len jedným písmenkom a celý svet si ich spoľahlivo pletie. Slováci si môžu dať v kalendári do červeného krúžku s výkričníkom 1. september, keď Slovincov privítajú doma. Môže to byť ich kľúčový deň. Spomeniete si ešte? To tu už raz bolo a Slovinci šokujúco umlčali vypredané Tehelné pole.

Čo bolo, bolo. Teraz je tu nová realita. (Napokon, aj pred siedmimi rokmi sa všetko na dobré obrátilo a slovenskí futbalisti cestovali do Afriky spolu so Slovincami.)

Do Ruska vedie ešte tŕnistá cesta. Plusom je, že po úspešnom finiši roka majú Slováci baráž vo svojich rukách. Musia sa pozerať dopredu. Na fakte, že zaspali na štarte, už nič nezmenia. Problémom tejto kvalifikácie zostáva ich slabší rozbeh a dve úvodné prehry so súpermi, ktorí budú zimovať v tabuľke nad nimi.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia