Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Greguš pred Litvou: Víťazstvo nás vráti do hry

Slovenský futbalový reprezentant Ján Greguš prežíva po letnej zmene zamestnávateľa úspešné obdobie na klubovej úrovni. Stredopoliar popredného dánskeho klubu FC Kodaň po júnových vystúpeniach na ME vo Francúzsku opustil český Jablonec a udomácnil sa v novom prostredí.

08.11.2016 12:36
Ján Greguš Foto: ,
Ján Greguš
debata

Kodaň je po 16. kole bez prehry lídrom tamojšej najvyššej dlhodobej súťaže a v skupinovej fáze aktuálnej edície Ligy majstrov bojuje o účasť v jarnom osemfinále.

„V lige sa nám po októbrovom asociačnom termíne darilo, všetko sme vyhrali a sme stále prví. Kodaň je v každom súboji favorit, potvrdzujeme tú úlohu. V zápasoch väčšinou máme prevahu, čo sa mi páči. V Česku sa vždy očakávajú víťazstvá od Sparty a Plzne, teraz to zažívam v Kodani,“ povedal pre agentúru SITA 25-ročný záložník a pokračoval:

„Pokiaľ ide o Ligu majstrov, v Leicestri sme odohrali smolný zápas, mali sme asi viac šancí ako domáci, ale prehrali sme 0:1. V domácej odvete to bol remízový duel (0:0) a aj keď sme mali príležitosti na skórovanie, ten bod berieme. Máme to však stále vo svojich rukách, čaká nás doma najdôležitejší duel proti Portu. V ňom sa asi rozhodne o ďalšom postupujúcom tíme.“ Leicester je po 4. kole lídrom G-skupiny s 10 bodmi, nasledujú Porto (7 b.) a Kodaň (5 b.).

Nitriansky rodák nechýba v nominácii reprezentačného trénera Jána Kozáka na posledné dva zápasy v tomto kalendárnom roku. Slováci si najskôr zmerajú sily s Litovčanmi (v piatok 11. 11. o 20.45 h v Trnave) v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska a rok 2016 uzavrú prípravným súbojom proti Rakúšanom (v utorok 15. 11. o 20.45 h vo Viedni). Slovákom patrí po 3. kole kvalifikácie MS 5. priečka v tabuľke F-skupiny, na 2. pozíciu – figuruje na nej práve Litva – však majú len dvojbodové manko.

„Ak by sme nejaké body stratili, nebolo by to priaznivé. Víťazstvo nás vráti do hry o postupové miesta. Môže sa stať, že potom vyhráme ešte raz a z ničoho nič sme druhí. Dúfam, že nadviažeme na posledné víťazstvo a bude to už len lepšie,“ skonštatoval bývalý hráč Baníka Ostrava a na margo Litvy pre SITA doplnil:

„Som rád, že sa chalanom z reprezentácie teraz darí. Verím, že to potvrdíme na ihrisku proti Litve. Je to kvalitný mančaft, ešte neprehrali. Musíme ukázať na trávniku, že sa nám darí, sme jeden tím a máme kvalitu na to, aby sme uspeli. Všetci sa na seba tešíme, keď prídeme na zraz. Sme teraz na pozitívnej vlne, malo by nám to pomôcť dobre sa pripraviť na zápas a zvíťaziť.“

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Kodaň #Ján Greguš