Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotkovi sa splnil sen. Je to pre mňa motivácia, tvrdí

Slovenský stredopoliar dánskeho futbalového klubu FC Nordsjaelland Stanislav Lobotka je jediným absolútnym nováčikom v seniorskom národnom tíme v súvislosti s blížiacim sa novembrovým asociačným termínom.

02.11.2016 15:30
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka zo Slovenska (vľavo).
debata

Stabilný člen a jeden z lídrov reprezentácie do 21 rokov, ktorá postúpila na budúcoročné ME do Poľska, bude trénerovi „áčka“ Jánovi Kozákovi k dispozícii na zápas s Litvou (11. 11. o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska a tiež na prípravný duel proti Rakúsku (15. 11. o 20.45 h vo Viedni na Štadióne Ernsta Happela). „Lobotka dlhodobo hrá a podáva dobré výkony vo svojom klube, je lídrom dvadsaťjednotky, má na to výkonnosť,“ skonštatoval kormidelník SR po oznámení menoslovu.

Dvadsaťjedenročný odchovanec trenčianskeho futbalu (nar. 25. novembra 1994) o svojej nominácii najskôr netušil. „Ani som o tom nevedel. Po pondelňajšom tréningu som mal zmeškané hovory a veľa gratulačných správ. Najskôr som nevedel k čomu, až potom som si pozrel internet a uvidel v nominácii svoje meno,“ povedal Lobotka v rozhovore pre web Šport24.sk a pokračoval: „S trénermi reprezentácie som nebol v kontakte, takže som nevedel, že so mnou počítajú. Som rád, že som dostal šancu byť v jednom kolektíve s výbornými hráčmi. Budem sa snažiť ju využiť.“

V Kozákovom výbere sú aj Milan Škriniar či Matúš Bero, iné opory národného tímu do 21 rokov. „Je to pre nás dobré, že budeme viacerí pokope. Poznám tam aj iných chalanov, takže verím, že dobre zapadnem do tímu. Je to pre mňa veľká motivácia. Nečakal som, že sa mi tak rýchlo splní sen a budem v áčku,“ uzavrel pre Šport24.sk Stanislav Lobotka.

Slovákom patrí po 3. kole kvalifikácie MS 5. priečka v tabuľke F-skupiny, na 2. pozíciu však majú len dvojbodové manko. Anglicko je so 7 bodmi lídrom F-skupiny, Litva a Slovinsko majú po 5 bodov, Škótsko 4 a Slovensko 3. Malta má na konte nulu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #sokoli