Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kozák na štarte

Futbalovo neostrovní ostrovania Škóti dvihli náladu i sebavedomie Kozákovmu tímu. Nevýrazný súper, ktorý aktuálne nemá veľkú futbalovú silu, pôsobil v útoku bezradne a v obrane mal diery ako v ementáli, nevytiahol ani typickú britskú agresivitu a nezlomnosť a rýchlo v Trnave rezignoval.

12.10.2016 16:36
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák na tréningu slovenskej reprezentácie.
debata (6)

Slováci majú v tomto roku s ostrovným futbalom také bohaté skúsenosti ako máloktorý iný tím. Presnú polovicu tohtoročných stretnutí odohrali práve s ostrovanmi, ale zo šiestich zápasov zvíťazili len v jedinom – so Škótmi. V spoločnosti Anglicka, Severného Írska, Írska, Walesu to bol najpríjemnejší sú­per.

Aj po jasnej výhre a po ďalších zápasoch v skupine zostala slovenská pozícia komplikovaná. Pravda, kvalifikácia sa stále len rozbieha a ak Slováci vyhrajú zostávajúcich sedem zápasov, účasť v baráži im neujde. Ďalší vývoj môže priniesť veľa zvratov, prekvapení a komplikácií. O tom potom.

Teraz je kľúčové, ako sa tím herne i morálne pozviecha, aký je jeho potenciál. Toto je dvanásty slovenský boj o šampionát, ale len jediný raz (ME 2004) sa odpichli futbalisti horšie. O predchádzajúcej par excellence kvalifikácii o Francúzsko, ani nehovorme.

Tri dni po Slovinsku tréner preoral zostavu a postavil do základu šesť iných mužov, štyria z nich neboli ani v kádri na nedávnych ME. Okrem Škriniara čakajú na štartovnej čiare ďalší šikovní borci z dvadsaťjednotky (Lobotka, Rusnák, Bero, Zreľák…).

Kozák sa donedávna domnieval, že po menších zmenách osvedčená zostava ešte jeden kvalifikačný cyklus potiahne. Zopár hráčov, ktorí nemohli teraz nastúpiť, sa síce vráti, ale tréner na základoch, ktoré má, musí skladať nový tím. Opäť stojí na štarte ako pred troma rokmi, keď v národnom tíme začínal.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia