Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legionár Čikoš: Škótsko nikdy nebude mať väčšiu šancu zdolať Slovensko

Absencie kľúčových hráčov v slovenskej futbalovej reprezentácii spôsobené zraneniami a trestami by mohli v utorňajšom zápase SR - Škótsko (začiatok o 20.45 h v Trnave) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 znamenať výhodu pre hosťujúci tím z Britských ostrovov. Myslí si to slovenský obranca Erik Čikoš, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v škótskom klube Ross County.

10.10.2016 18:00
Erik Čikoš, Martin Mikovič Foto: ,
Erik Čikoš v drese Slovana.
debata

„Je to dôležitý zápas pre obe krajiny. Slovensku absentuje až desať hráčov, čo je pre nás skutočne veľký problém. Zvyčajne sme doma veľmi silní, ale budú nám chýbať niektoré kľúčové osobnosti – či už pre zranenie alebo kartový trest. Škótom to dáva výraznejšiu možnosť na bodový zisk, väčšiu šancu už mať nebudú. Bude to vyrovnaný duel, osobne sa naň veľmi teším,“ vyhlásil 28-ročný Bratislavčan pre Daily Record.

Niekdajší hráč bratislavských klubov Inter, Petržalka a Slovan a poľskej Wisly Krakov, predpokladá, že hostia sa budú spoliehať na svoje tradičné zbrane.

„Nemyslím si, že škótsky tím má vo svojom strede nejaké veľké mená. Ako celok je však silný. Snaží sa hrať vo vysokom tempe, ktorým dokáže súperom spôsobiť mnoho problémov. Som si istý, že to bude otvorený zápas z oboch strán. Škóti sa v ostatnom čase zlepšili, čo sa týka férovosti hry. Budú sa snažiť dosiahnuť priaznivý výsledok, ktorý by im dodal impulz pred novembrovým prestížnym zápasom proti Angličanom,“ dodal Čikoš, ktorý upozorňuje na dvojicu škótskych hráčov – Jamesa Forresta a Barrieho McKaya: „Mal som tú česť vidieť ich v škótskej lige. Ak nastúpia, môžu našich hráčov dostať do úzkych. Nesmieme im dať kúsok voľného priestoru.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Čikoš