Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Bez guráže

V takom podivuhodnom defenzívnom zložení a rozostavení, v akom nastúpili slovenskí futbalisti v Ľubľane, už podľa všetkého v budúcnosti hrať nebudú. Našťastie.

09.10.2016 15:40
Kornel Saláta Foto: ,
Slovák Kornel Saláta v hlavičkovom súboji v zápase proti Slovinsku.
debata (6)

Všetko bolo podriadené tomu, aby mužstvo neprehralo. Nevyšlo mu nič. Bod mu uletel po peknej strele domáceho žolíka a hrou nepotešilo. Nanajvýš tak súpera.

Slovinsko nie je Argentína ani Nemecko. Má svoju kvalitu a zopár šikovných hráčov. Ale to isté by sme tvrdili aj pred zápasom s Faerskými ostrovmi, ktoré teraz prekvapujú Európu. Slabí súperi už dnes predsa neexistujú, ako znie jedna z omieľaných fráz.

Slovinsko je v rebríčku FIFA o 39 miest pod Slovenskom. Na ľubľanskom trávniku chýbalo slovenským futbalistom viac umenia, ale mohli ukázať aspoň viac odvahy a riskovania. Ďalšia nula na bodovom konte im vážne komplikuje situáciu. To všetci vedeli aj pred zápasom. Jedna strela v tejto situácii na bránku priemerného súpera je žalostne málo. S takou hrou sokoli nemohli ďaleko doletieť.

Aj keby Kozákovi zverenci ukázali viac ofenzívnosti, smelosti, guráže, nie je nikde napísané, že si dovezú zo Slovinska tri body. V najhoršom prípade by však na tom boli rovnako ako teraz. Nula bodov, nula gólov. Menej sa získať nedá.

Na presný zásah v súperovej sieti čakajú 405 minút a na vlásku visí historický rekord. Škótom by zajtra museli zasadiť bleskový gólový úder, aby odvrátili jeho hrozbu.

Mužstvo prežíva najhoršie obdobie v Kozákovej vyše trojročnej ére. Bojuje v tejto kvalifikácii už na jej začiatku o prežitie. Ocitlo sa v ofenzívnej a streleckej kóme. V Ľubľane neurobilo nič, aby ju prekonalo.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia