Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Dohoda. Aj pohoda?

Zdá sa, že otázka futbalových prémií je uzavretá. Nie všetci sú možno úplne spokojní, ale aspoň v tejto chvíli sa debaty na chúlostivú a často rozdeľujúcu tému skončili.

07.10.2016 10:00
Ján Kováčik Foto: ,
Ján Kováčik.
debata

Zdá sa, že otázka futbalových prémií je uzavretá. Nie všetci sú možno úplne spokojní, ale aspoň v tejto chvíli sa debaty na chúlostivú a často rozdeľujúcu tému skončili.

Požiadavka hráčov, ktorá by znamenala výrazne zvýšenie peňazí, ale nezohľadňovala by vôbec ich výsledky, neprešla. Na celej čiare vyhral zväzový návrh, ktorý je nepochybne svojím modelom zásluhovosti rozumnejší, spravodlivejší, ale najmä reálnejší.

Mužstvo si v minulej kvalifikácii delilo 660-tisíc eur a už teraz je veľmi pravdepodobné, že v najbližšom roku bude táto suma nižšia. Najlepšie dotovaný zápas (s Anglickom) už Kozákovi zverenci prehrali a z neho im nekvapne ani cent (pravda, môžu sa o to usilovať ešte na pôde favorita). A je tu aj iný zádrhel: podobný balík ako naposledy by mali hráči len v prípade, ak postúpia na šampionát. A to bude tentoraz poriadna fuška.

Hráči mali podstatne inú predstavu, ale futbalový šéf Kováčik nehovorí v tomto prípade o víťazstve. Podľa neho štartovnému už odzvonili a ani v budúcnosti mu nedáva nijakú šancu. Systém motivácie, bonity súpera, úspešnosti, je optimálnou cestou aj do budúcnosti.

Ak by aj neprešiel jeho návrh, asi by sa nič nezmenilo, z dlane chlp nevytrhneš. Zväz si peniaze nevycucá z prsta, nemôže po každom stretnutí vycálovať štartovné päťtisíc eur každému futbalistovi. Môže navrhnúť len to, čo splní. Na mastnejšie odmeny si budú musieť hráči aj teraz zarobiť – výsledkami

Dohoda je na stole. V najbližších dňoch sa ukáže, či po nej nastane aj pohoda, ktorá sa v poslednom období strácala ako para nad hrncom. Na ňu stále najspoľahlivejšie zaberajú najmä víťazstvá a úspechy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia MS 2018