Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Čas pravdy

Tréner Kozák už v pondelok podvečer zarazil na reprezentačnej pôde ďalšie diskusie o Weissovom neuváženom prešľape.

06.10.2016 09:00
futbalisti Slovenska, Slovensko Foto: ,
Základná zostava Slovenska pred zápasom s Anglickom.
debata (1)

Urobil to, čo mal, vyradil hráča, ktorého vyšetruje polícia, z reprezentácie. Pre neho je nateraz tento problém uzavretý. Požiadal všetkých, aby to rešpektovali.

Aj nedávno pred Anglickom Weiss chýbal, rovnako predtým hralo mužstvo bez Stocha a aj bez iných hráčov, obhajoval kouč svoje rozhodnutie a reagoval tým na otázky, či posledná aféra a viacero absencií nebudú mať nepriaznivý dopad na mužstvo.

Pripravených je dvadsať hráčov a kouč verí, že sa teraz chopia šance. Napokon, nič iné mu v súčasnej situácii ani neostáva.

Možno mu pôjde o trénerský krk. Každý kouč má dôveru šéfov len dovtedy, kým je úspešný. Reprezentáciu čakajú dva dôležité zápasy a ak ich nezvládne, potom môže kvalifikáciu pokojne zabaliť.

Zostane síce ešte sedem zápasov, ale postupové ambície budú v háji. Potrebujeme čisté hlavy, burcuje Kozák. Maximálna koncentrácia všetkých jeho mužov na sobotu je teraz prioritou dňa.

Odvtedy, čo sa pred troma rokmi posadil na lavičku reprezentácie, ešte toľko absencií nezažil. Škrtel, Gyömbér, Pekarík, Pečovský, Duda, Weiss. Je celkom pravdepodobné, že ak by ich mal v tíme, nastúpia do nohy v základnej zostave.

Zostalo mu však torzo niekdajšieho prvého mužstva a môže si lámať hlavu, ako ho poskladá na Slovinsko.

Niet čo závidieť. Takéto straty by pocítila každá futbalová armáda. Nieto slovenská, ktorej dlhodobo chýba širšia kvalitatívna základňa. Pred dvoma rokmi išla Kozákovi neuveriteľne karta.

Mužstvo kráčalo od výhry k výhre, lámalo rekordy. Aká je jeho skutočná sila, to sa ukáže, až keď prídu aj neúspechy a komplikácie, vravel vtedy Kozák.

Ten čas je práve tu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia #MS 2018 vo futbale