Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za alkohol za volantom pykal už Stoch

Vladimír Weiss junior si už aj v minulosti zopárkrát zavaril a jeho meno spájali nielen s futbalovým umením, ale tiež v negatívnych súvislostiach.

03.10.2016 21:00
Adam Nemec, Vladimír Weiss, Miroslav Stoch Foto: ,
Slovenskí futbaloví reprezentanti Vladimír Weiss a Miroslav Stoch počas tréningu.
debata

Na začiatku roka 2015 sa mal futbalový reprezentant zapliesť do konfliktu v jednom nočnom bratislavskom bare, kde trávil čas s priateľmi a aj s ďalšími dvoma futbalistami Filipom Šebom a Filipom Oršulom.

V podniku malo dôjsť k hádke a letiaca stolička vtedy zranila hudobníka Pavla Remiáša, incident riešila aj polícia. Napokon však futbalisti, ktorí sa ku konfliktu vyjadrovali, nemali byť v ňom priamo zainteresovaní, ocitli sa vraj len v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Remiášovu hlavu zašívali niekoľkými stehmi, ale neskôr sám vyhlásil, že futbalisti mu zranenie nespôsobili.

Pred štyrmi rokmi sa štyria futbaloví reprezentanti po kvalifikačnom zápase s Litvou v rámci sústredenia vybrali večer v Senci na diskotéku, za čo dostali od vtedajších trénerov Stanislava Grigu a Michala Hippa mastné pokuty a tým prípad uzavreli. Bol medzi nimi i mladík Weiss. Aj vedenie vozidla pod vplyvom alkoholu už v minulosti v reprezentačnom tíme riešili. Pred vyše piatimi rokmi, 7. augusta 2011, nachytali policajti v centre Nitry Miroslava Stocha, ktorý riadil svoje žlté ferrari a nebol v triezvom stave.

Skúška vtedy ukázala, že stredopoliar Fenerbahce Istanbul mal v dychu 0,56 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,1 promile. Futbalistovi na mieste zadržali vodičský preukaz. Bolo to takisto niekoľko hodín pred zrazom reprezentácie. Vtedajší reprezentačný tréner Vladimír Weiss starší vyradil Stocha z mužstva a nenominoval ho na zápas s Rakúskom, ktorý sa hral vzápätí. O necelý mesiac sa na ďalší zápas v Dubline proti Írsku už do kádra vrátil a nastúpil v základnej zostave.

Mimochodom, Stocha nenominoval pred vyše mesiacom na predchádzajúce stretnutie s Anglickom ani súčasný kouč Ján Kozák a vyhlásil, že s ním už ďalej neráta. Stoch ho mal slovne napadnúť, keď sa mužstvo vracalo v júni z majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #Miroslav Stoch