Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weissa obvinili. V reprezentácii si teraz nezahrá, vraví Kozák

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák privítal 16 z 23 pôvodne nominovaných hráčov počas pondelkového popoludňajšieho zrazu národného tímu v Senci.

03.10.2016 16:10 , aktualizované: 16:30
ján kozák, repre, zraz, senec Foto: ,
Tréner futbalovej reprezentácie Slovenska Ján Kozák počas reprezentačného zrazu.
debata (65)

Z rôznych príčin chýbali Martin Dúbravka, Marek Hamšík, Juraj Kucka, Filip Kiss, Tomáš Hubočan, Martin Škrtel a Vladimír Weiss, ktorý podľa Kozákovho vyjadrenia pre problémy s políciou v októbri nebude reprezentovať SR. Na Slovákov čakajú zápasy proti Slovinsku (v sobotu 8. októbra o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. októbra o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

„K dispozícii je 16 hráčov, na ceste sú Dúbravka, Hamšík, Kucka, tí by mali stihnúť tréning. Kiss mal problémy s lietadlom a príde večer, Hubočan asi zajtra, Škrtel má dnes operáciu nosa, ale v stredu by sa mal hlásiť,“ povedal Ján Kozák počas tlačovej konferencie a pokračoval: „Pokiaľ ide o Vlada Weissa, snažili sme sa s ním spojiť, nepodarilo sa nám to. Máme informáciu, že by mal prísť v priebehu krátkeho obdobia. Veľmi rád sa s ním porozprávam. Rozhodol som sa, že počas týchto dvoch zápasov nebude k dispozícii. Na svoju prácu potrebujeme pokoj a čisté hlavy. Uvidíme, ako to vyšetrovanie potom dopadne. Potom môžeme urobiť ďalšie závery. Vlada mám veľmi rád, vždy bol kľúčový a užitočný hráč a mužstvu veľakrát pomohol.“

V kádri figuruje 20 legionárov a dvaja z najvyššej domácej súťaže Fortuna ligy – Kornel Saláta (Slovan Bratislava) a Jakub Holúbek (MŠK Žilina). Nechýbajú opory Marek Hamšík a Martin Škrtel, pozvánku dostali aj Erik Sabo, Adam Nemec, Marek Bakoš. Vo výbere nie sú zranení Ondrej Duda, Viktor Pečovský, Peter Pekarík a Norbert Gyömbér.

Slovákom patrí po úvodnej prehre 0:1 s Anglickom v Trnave predposledná 5. priečka v tabuľke F-skupiny. Škótsko a Anglicko majú po tri body, Slovinsko a Litva získali vo vzájomnom dueli jeden bod za remízu 2:2. Malta podľahla Škótsku 1:5 a má rovnako ako SR na konte nulu.

Kormidelník Slovákov sa musí zaobísť bez viacerých stabilných členov kádra, ktorých eliminovali zranenia. V Ľubľane nebude môcť nastúpiť kapitán SR Martin Škrtel. Stopér Fenerbahce Istanbul bude pykať za červenú kartu zo súboja proti Anglicku. „Čaká na nás ťažký dvojzápas. Veľa vecí sme nepredpokladali, zranenia Pekaríka, Pečovského, teraz tento prípad. O Škrtelovi som si myslel, že bude k dispozícii aspoň proti Škótsku, ale vidíte, má zlomený nos a uvidíme. Máme však kvalitných hráčov. Pred zápasom s Anglickom sme sa bavili o Stochovi, Kuckovi, prémiách, cenách lístkov a neskoncentrovali sme sa na takého súpera. Ak chceme niečo dosiahnuť, všetky zápasy sú veľmi dôležité a musíte vyhrávať. Je potrebné teraz získať stratené body. Verím, že hráčov pripravíme tak, aby kládli odpor týmto veľmi silným mužstvám,“ vyhlásil rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Naopak, v ofenzíve sa Kozákovi otvárajú nové možnosti. Do výberu prenikli Adam Nemec a Marek Bakoš, svojej príležitosti v Zenite Petrohrad sa chopil Róbert Mak.

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (Slovan Liberec/ČR)
Obrancovia: Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav/ČR), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Lukáš Štetina (Dukla Praha/ČR), Kornel Saláta (Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Jakub Holúbek (MŠK Žilina)
Stredopoliari: Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Jakub Považanec (Dukla Praha/ČR), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Dušan Švento (Slavia Praha/ČR)
Útočníci: Michal Ďuriš, Marek Bakoš (obaja Viktoria Plzeň/ČR), Adam Nemec (Dinamo Bukurešť/Rum.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Mucha (Slovan Bratislava), Adam Jakubech (Spartak Trnava)
Obrancovia: Tomáš Košút (1. FC Slovácko/ČR), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.), Patrik Mráz (Piast Gliwice/Poľ.)
Stredopoliari: Róbert Pich (1. FC Kaiserslauter­n/Nem.), František Kubík (Slovan Bratislava)
Útočník: Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.)

Weissa obvinili, vypadol z reprezentácie

Slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa mladšieho obvinila polícia z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a určite si nezahrá v nadchádzajúcich zápasoch kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 v Slovinsku a proti Škótsku.

Dvadsaťšesťročného krídelníka zastavila podľa JOJ policajná hliadka v nedeľu v skorých ranných hodinách v Bratislave. Vraj sa odmietol podrobiť dychovej skúške a nesúhlasil ani s odberom krvi. V aute sa údajne nachádzalo ďalších desať ľudí. Policajný zdroj z prostredia vyšetrovania televízii JOJ potvrdil, že v prípade bolo vznesené obvinenie.

Vladimír Weiss. Foto: Pravda, Robert Hüttner
Vladimír Weiss Vladimír Weiss.

Portál netky.sk získal vyjadrenie Weissovho obhajcu Juraja Kuráňa, ktorý bol prítomný počas výsluchu svojho klienta: „S maximálnym dôrazom protestujem a ohradzujem sa k informáciám, ktoré dnes večer odzneli predovšetkým v hlavnej spravodajskej relácii TV JOJ, a ktoré následne prebrali ďalšie slovenské médiá. Informácia s uvedením celého mena a priezviska môjho klienta, ako aj obrazového záznamu, je absolútne nepravdivá a dezinformujúca a porušuje práva môjho klienta na ochranu osobnosti, jeho cti a jeho mena.“

Podľa Kuráňa Weiss nešoféroval vozidlo: „Osobu, ktorá vozidlo šoférovala, polícia vôbec nevyzvala, aby sa podrobila dychovej skúške alebo odberu krvi, čo však vôbec neváhala šikanózne a nátlakovo urobiť vo vzťahu k Vladimírovi Weissovi ako jedinému z celej skupiny osôb, a to napriek identickým výpovediam viacerých svedkov potvrdzujúcich skutočnosť, že Vladimír Weiss vozidlo neriadil,“ povedal Juraj Kuráň pre netky.sk a dodal: „Vzhľadom na skutočnosť, že ide o pokračujúce nezákonné, arbitrárne a šikanózne konanie a postup vyšetrovateľov a službukonajúcich policajtov, využijem všetky právne nástroje na ochranu zákonných a ústavných práv môjho klienta, ktoré sú aj naďalej v tejto chvíli porušované pokračujúcim nezákonným zadržaním pána Vladimíra Weissa mladšieho.“

65 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Vladimír Weiss ml. #slovenská futbalová reprezentácia