Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák prišiel o ďalšiu oporu. Pekarík proti Slovinsku a Škótsku nenastúpi

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na blížiace sa duely proti Slovinsku (v sobotu 8. októbra o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. októbra o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska nemôže rátať ani s účasťou ďalšej opory zadných radov mužstva - Petrom Pekaríkom.

27.09.2016 14:11
Slovensko, Španielsko Foto:
Peter Pekarík.
debata

Dvadsaťdeväťročný pravý obranca (nar. 30. októbra 1986) si v drese Herthy Berlín v sobotňajšom stretnutí 5. kola najvyššej nemeckej súťaže na trávniku Eintrachtu Frankfurt (3:3) zranil sval a po prvom polčase nútene odstúpil. Pondelňajšie vyšetrenie v berlínskej nemocnici ukázalo, že bude mimo hry dva až tri týždne, a tak vynechá spomenuté dôležité kvalifikačné súboje v Slovinsku i doma proti Škótsku.

„Ide o ľavý predný stehenný sval. Zranil som si ho pri šprinte päť minút pred koncom prvého polčasu zápasu vo Frankfurte,“ povedal pre Sport24.sk Peter Pekarík a doplnil nepríjemnú správu: „Podľa slov klubového lekára na základe vyšetrení budem musieť pauzovať dva až tri týždne.“

Rodák zo Žiliny Pekarík sa v Nemecku vypracoval na oporu Herthy Berlín a dlhé roky je pilierom defenzívy v slovenskom národnom tíme, v ktorom si dosiaľ pripísal 72 štartov a 2 góly. „Uvidím, ako sa budem cítiť do budúceho týždňa, ale pri odhade liečby nevidím štart za reprezentáciu reálne. Bohužiaľ,“ poznamenal slovenský obranca, ktorý si zápasy A-tímu SR asi pozrie iba v televízii. „V klube chcú, aby som zostal určite v Berlíne a dal sa čím skôr do poriadku. Ešte sa však musíme dohodnúť,“ dodal Pekarík.

Ako je známe, kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nemôže na najbližší kvalifikačný duel v Slovinsku počítať s dištancovaným stopérom a kapitánom mužstva Martinom Škrtelom, pre zranenie nefiguruje v nominácii „áčka“ ani defenzívny univerzál Norbert Gyömbér, chýba aj defenzívny záložník Viktor Pečovský či ofenzívny stredopoliar Ondrej Duda.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Peter Pekarík