Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák má o vrásku viac a hráča menej. Proti Angličanom nenastúpi Kucka

V drese slovenskej futbalovej reprezentácie sa v nedeľňajšom dueli s Anglickom (začiatok o 18.00 h SELČ v Trnave) v rámci kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska s určitosťou neobjaví duo Juraj Kucka a Jakub Holúbek. Informoval o tom tréner SR Ján Kozák na predzápasovej tlačovej konferencii.

03.09.2016 21:46 , aktualizované: 22:00
Juraj Kucka Foto:
Juraj Kucka.
debata (15)

„Kucka má narazené rebrá. Skúšal to v dvoch tréningoch a vydržal iba počas rozcvičky. Zdravotný stav mu nedovolí nastúpiť, mám preto o to väčší problém. Holúbek sa zranil v zápase Žiliny s Trenčínom. Lekári sa snažili, jeho stav sa zlepšil, ale na zápas to nestačí,“ vyhlásil 62-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Slovensko sa s Anglickom stretlo aj pred vyše dvomi mesiacmi počas ME 2016. V základnej B-skupine sa v St. Étienne zrodila bezgólová remíza. „Budeme sa snažiť hrať to, čo sme hrali počas ostatných troch rokov. Samozrejme, určite do toho má čo povedať aj sila anglického mužstva a uvidíme, čo nám dovolia. Hráme doma, budeme chcieť byť silnejší s loptou, nebezpečnejší pred bránkou súpera, ale až samotný zápas ukáže, ako to nakoniec dopadne,“ doplnil Ján Kozák.

Angličania proti Slovákom bez obrancu Shawa

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Sam Allardyce pripustil, že vo svojej premiére na lavičke „Albiónu“ bude cítiť mierne napätie. „Big Sam“, ako znie prezývka 61-ročného kouča, v júli nahradil pri kormidle anglického tímu Roya Hodgsona.

„Myslím si, že určitá nervozita tam bude, hlavne v úvode zápasu. Prichádza to zakaždým, keď vstupujete do nového zamestnania. Dúfam, že hráči na ihrisku odvedú to, čo si povieme a dosiahnu víťazstvo,“ vyhlásil v sobotu Sam Allardyce.

Niekdajší kouč Boltonu Wanderers či Sunderlandu je presvedčený, že z neho tréma opadne po úvodných minútach stretnutia. „Hneď ako rozhodca fúkne do píšťalky, nebudem si všímať okolie. Budem sa zameriavať na priebeh duelu, komunikovať s hráčmi a riešiť potrebné taktické zmeny,“ doplnil skúsený odborník, ktorý zverejnil základnú zostavu na nedeľný zápas s dvojdňovým predstihom.

„Výber hráčov bol veľmi náročný proces. Zvažoval som viacero vecí, to, ako hrá súper a aj to, ako sa naši hráči prezentujú v kluboch. Myslím si, že som vybral najsilnejší možný tím, ktorý bude schopný zdolať Slovákov. Tí hrajú doma, musíme byť dostatočne odolní v obrane a byť kreatívni smerom dopredu,“ dodal anglický kormidelník Sam Allardyce.

Kouč Sam Allardyce, ktorý v Trnave zažije premiéru na lavičke anglickej reprezentácie, by mal s najväčšou pravdepodobnosťou poslať do boja túto základnú zostavu: Hart – Walker, G. Cahill, Stones, Rose – Henderson, Dier – Sterling, Rooney, Lallana – Kane.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Juraj Kucka