Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel o Stochovi: Pomohol mi

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel po ôsmich rokoch zmenil v lete klub. Z Liverpoolu zamieril do Fenerbahce Istanbul.

02.09.2016 21:30
Martin Škrtel, Mario Gomez Foto: ,
Martin Škrtel (vľavo) v súboji s Mariom Gomezom.
debata (1)

„Bol som milo prekvapený, ako turecký klub funguje. Všetko je na vysokej úrovni. Či už zázemie, vybavenie tréningového centra, celková starostlivosť o hráčov. V tomto smere nie je nijaký rozdiel medzi Liverpoolom a Besiktasom,“ porovnal Škrtel.

V istanbulskom veľkoklube sa stretol so slovenským stredopoliarom Miroslavom Stochom. „Pomáhal mi pri prvých krokoch. Je tam už s prestávkami sedem rokov a vie sa tam dobre orientovať. Bolo príjemné, že som ho tam videl. Vždy je dobré, keď prídete do nového prostredia a stretnete niekoho, kto tam pôsobí už dlhší čas a môže vás oboznámiť s futbalovými ale aj mimofutbalovými podmienkami. Som rád, že Miňovi sa momentálne veľmi darí a verím, že súčasnú formu si udrží aj naďalej. Dúfam, že spolu tam vydržíme čo najdlhšie,“ pokračoval Škrtel.

Stoch momentálne vypadol z reprezentačného kádra. Tréner Ján Kozák vyhlásil, že si s ním nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu. Ako tieto jeho slová vníma kapitán reprezentácie? „Beriem to ako fakt a realitu. Tréner sa tak rozhodol a my jeho rozhodnutie rešpektujeme,“ vyhlásil Škrtel.

V reprezentačnom kádri nastali viaceré zmeny. Chýbajú aj zranení kľúčoví hráči, najmä Weiss a Duda. Ako ich neúčasť môže ovplyvniť výkonnosť mužstva?

„Samozrejme, že budú mužstvu chýbať. Ale prišli iní, ktorí chcú urobiť všetko pre to, aby dokázali, že tu nie sú náhodou. Verím, že tí, čo dostanú šancu, urobia všetko, aby bol výsledok pre nás dobrý,“ doplnil slovenský stopér.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Miroslav Stoch #sokoli