Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíkov čaká kvalifikačný finiš. A predtým Nemecko

Skvele rozbehnutú kvalifikáciu ME 2017 môžu teraz úspešne dokončiť. Slovenských futbalistov do 21 rokov čakajú na jeseň tri záverečné zápasy v 8. skupine. V jej tabuľke sú po piatich kolách jasne na čele s trojbodovým náskokom pred druhým Holandskom, ktoré bolo hlavným favoritom na prvenstvo v skupine. Mladí Slováci však tohto súpera dva razy zdolali (4:2 a 3:1).

30.08.2016 08:00
Pavel Hapal Foto: ,
Tréner tímu Slovenska do 21 rokov Pavel Hapal.
debata

Zverenci českého trénera Pavla Hapala majú pred sebou na jeseň kvalifikačné stretnutia na Cypre a v Turecku a medzi nimi ešte jeden domáci zápas s Bieloruskom. Na šampionát do Poľska postúpi priamo víťaz skupiny. Štyri mužstvá na druhých miestach s najlepšou bilanciou (rozhodujú iba zápasy s prvým, tretím, štvrtým a piatym tímom v skupine) budú bojovať v play off o dve miestenky.

Mladí slovenskí futbalisti nastúpia budúci pondelok na zápas v Larnake s Cyprom. Ešte predtým si však zmerajú sily v príprave so silným nemeckým výberom. Na zápas odletia v stredu, uskutoční sa v piatok v Kasseli. Priamo z Nemecka sa výprava presunie na Cyprus. Nemci v kvalifikácii jasne vedú 7. skupinu a jednou nohou sú už prakticky postúpujúcim mužstvom. V siedmich stretnutiach ešte nestratili ani bod a majú skóre 26:4.

V Hapalovom 23-člennom kádri figurujú trinásti legionári. Kouč sa musí zaobísť bez zraneného kapitána Zreľáka zo Slovana Bratislava, ale do tímu sa vracia Škriniar, ktorý si na jar odkrútil premiéru v áčku a nastúpil v júni aj vo finálovom turnaji majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Káder sa stretol v nedeľu v Šamoríne, ale viacerí hráči ešte chýbali a Hapal mal mať k dispozícii kompletný tím až v pondelok.

Program slovenského tímu na jeseň: 2. 9. Nemecko – Slovensko, 5. 9. Cyprus – Slovensko, 7. 10. Slovensko – Bielorusko, 11. 10. Turecko – Slovensko.

Hapalova nominácia
Brankári: Chovan (Trenčín), Hruška (Myjava), Rodák (Fulham).
Obrancovia: Vavro, Mazáň (obaja Žilina), Chvátal (Slovácko), Škriniar (Sampdoria), Valjent (Ternana), Niňaj (Lokeren), Šatka (Newcastle).
Stredopoliari: Káčer, Špalek (obaja Žilina), Faško, Chrien (obaja Ružomberok), Brigant (Myjava), Hromada (Plzeň), Mihalík (Slavia Praha), Ivan (Bari), Rusnák (Groningen), Lobotka (Nordsjaelland), Bero (Trabzonspor).
Útočníci: Šafranko (Podbrezová), Vestenický (Cracovia Krakov).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov