Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kozák na zraze o kauze Stoch: Kucka ma prekvapil. Je to pre mňa záhada

Na pondelkovom popoludňajšom zraze slovenskej reprezentácie pred stretnutím s národným výberom Anglicka (v nedeľu 4. septembra o 18.00 h SELČ v Trnave) v rámci F-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska sa zišlo 21 z 23 nominovaných futbalistov SR.

29.08.2016 16:36
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák na zraze futbalovej reprezentácie.
debata (25)

Chýbal akurát kapitán Martin Škrtel a stredopoliar Róbert Pich. Druhý menovaný dodatočne nahradil pôvodne nominovaného Ondreja Dudu, letnú posilu berlínskej Herthy stále kvária zdravotné problémy.

„Čas rýchlo uteká. Skončila sa jedna etapa, ktorej vyvrcholením boli ME vo Francúzsku. Myslím si, že pre fanúšika to boli pekné majstrovstvá. Teraz na nás čaká nová výzva, nová kvalifikácia, zápas s Anglickom… Namiesto Dudu, ktorý je zranený a nehral ligový zápas s Freiburgom, sme donominovali Picha. Keďže v pondelok hrá ligový zápas, príde až v utorok. Martin Škrtel príde v pondelok večer. Ostatní hráči prišli a sú v poriadku,“ referoval tréner Ján Kozák na tlačovej besede.

Slovensko sa s Anglickom stretlo aj v rámci základnej B-skupiny na nedávnych ME 2016 vo Francúzsku, v St. Étienne sa zrodila bezgólová remíza. Kozák sa pristavil aj pri nominácii „Albiónu“.

„Vedel som, že v anglickom tíme nebudú veľké zmeny. Majú tam hráčov, akých si dnešný futbal vyžaduje. Figuruje tam obranca Luke Shaw, bol dlho zranený pre zlomeninu nohy, či krídelník West Hamu Michail Antonio. Nový tréner Sam Allardyce urobil minimum zásahov. Je to vyvážené mužstvo, budeme to mať veľmi ťažké. Sledoval som zápasy, ktoré koučoval ich nový tréner. Viem, čo je mu vlastné a s čím vyrukuje, na to sa musíme pripraviť. Mám určitú predstavu, s akou taktikou a zostavou vyrukujeme. Všetko sa utrasie v priebehu tohto týždňa, ešte máme dostatok času,“ dodal niekdajší československý reprezentant.

V Kozákovom kádri na duel proti Anglicku nie sú z účastníkov ME Ján Mucha, Stanislav Šesták, Miroslav Stoch, Vladimír Weiss, Adam Nemec, Kornel Saláta, Patrik Hrošovský, Milan Škriniar ani spomenutý Ondrej Duda.

Nové tváre na reprezentačnom zraze. Zľava:... Foto: Ivan Majerský, Pravda
Kiss, Kubík, Dúbravka Nové tváre na reprezentačnom zraze. Zľava: Filip Kiss, Frantiśek Kubík a Martin Dúbravka.

Naopak, v A-mužstve figurujú Jakub Holúbek z Trenčína, Lukáš Pauschek z Mladej Boleslavi, Martin Dúbravka z Liberca, Lukáš Štetina z Dukly Praha, Filip Kiss z nórskeho Haugesundu, František Kubík zo Slovana Bratislava, Jakub Považanec z Dukly Praha, Jakub Sylvestr z nemeckého Norimbergu a Róbert Pich z 1. FC Kaiserslautern.

V 23-člennej nominácii Slovenska na úvodné vystúpenie v novej kvalifikácii figuruje dovedna 20 legionárov a iba traja hráči z najvyššej slovenskej súťaže – Jakub Holúbek a Viktor Pečovský z MŠK Žilina, ako aj František Kubík z ŠK Slovan Bratislava.

Kozák: Vybrali sme to najlepšie

„Zdá sa to ako veľký zásah do kolektívu, ale vnútorne som presvedčený, že sme vybrali momentálne tých najlepších hráčov. Naše mužstvo má silu, dokáže hrať aj s tými najsilnejšími súpermi vyrovnané partie. V ostatných rokoch hráči získali veľké skúsenosti. Kostra mužstva je stále pokope a myslím si, že s ňou dokážeme zvládnuť ešte minimálne jeden kvalifikačný cyklus. Momentálne je situácia taká, že ‚dvadsaťjednotka‘ má veľmi dobre rozbehnutú kvalifikáciu a ak by postúpila na záverečný turnaj, pre SR by to bolo úspechom,“ doplnil Kozák, ktorého teší momentálna herná vyťaženosť dôležitých článkov národného tímu.

„Som rád, že tí skúsení hráči, ktorí zmenili pôsobisko – Škrtel, Ďurica, Hubočan, sa chytili a hrávajú pravidelne. Dobre sa v novom pôsobisku uchytil aj Gyombér. Greguš je tiež v záťaži, s Kodaňou postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov. Ohľadne Róberta Maka som sa už vyjadril, prestúpil do Zenitu Petrohrad, kde je veľká konkurencia. Verím, že sa v Rusku presadí,“ povedal 62-ročný slovenský lodivod.

Témou nedávnych dní bolo aj vylúčenie Miroslava Stocha z A-mužstva SR. Ján Kozák prezradil, že pozorne vníma reakcie viacerých hráčov prostredníctvom sociálnych sietí, ktorí sa k tomu vyjadrili.

„Samozrejme, vnímame to. Pre mňa je prekvapením Ďuro Kucka, jeho vyjadrenie je pre mňa záhada, ale rešpektujem to,“ uzavrel rodák z Matejoviec nad Hornádom. Pondelkový program tímu SR pokračuje od 18.00 h tréningom v NTC Senec, ktorý je otvorený pre zástupcov médií. V utorok budú Slováci pri Slnečných jazerách trénovať dvojfázovo.

Aktualizovaná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápas proti Anglicku (hrá sa v nedeľu 4. septembra o 18.00 h v Trnave) v rámci F-skupiny kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska:

Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.), Martin Dúbravka (FC Slovan Liberec/ČR)

Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Norbert Gyömbér (Delfino Pescara/Tal.), Ján Ďurica (Trabzonspor/Tur.), Tomáš Hubočan (Olympique Marseille/Fr.), Lukáš Pauschek (FK Mladá Boleslav/ČR), Lukáš Štetina (FK Dukla Praha/ČR), Jakub Holúbek (MŠK

Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Dušan Švento (SK Slavia Praha/ČR), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Ján Greguš (FC Kodaň/Dán.), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Róbert Pich (1. FC Kaiserslauter­n/Nem.), Filip Kiss (FK Haugesund/Nór.), Jakub Považanec (FK Dukla Praha/ČR), František Kubík (ŠK Slovan Bratislava)

Útočníci: Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.)

Náhradníci:
Brankár: Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.), Patrik Mráz (GKS Piast Gliwice/Poľ.)
Stredopoliari: Ivan Schranz (FC Spartak Trnava), Roman Gergel (Górnik Zabrze/Poľ.)
Útočník: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň/ČR)

Realizačný tím:
Tréner: Ján Kozák
Asistent trénera: Štefan Tarkovič
Tréner brankárov: Miroslav Seman
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
Fyzioterapeuti: Marián Drinka, Peter Hečko
Masér: Mário Prelovský
Kustódi: Ján Beniak, Michal Beseda
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Róbert Tomaschek

25 debata chyba