Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Kozák neráta v tíme so Stochom. Môže za to situácia po ME

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nenominoval na blížiaci sa domáci duel proti Anglicku (hrá sa 4. 9. o 18.00 h v Trnave) v rámci "ostrého" štartu v F-skupine kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska až osmičku hráčov, ktorí figurovali v menoslove A-tímu SR pred dvoma mesiacmi na majstrovstvách Európy vo Francúzsku.

23.08.2016 15:06
Miroslav Stoch Foto: ,
Miroslav Stoch.
debata (1)

Jedným zo spomenutého okteta je Miroslav Stoch, s ktorým kouč národného mužstva už neráta. „Pokiaľ ide o Miňa Stocha, tomuto hráčovi som dal strašne veľa priestoru. Keď som prišiel do reprezentácie ako tréner, novinári sa ma pýtali, prečo som ho nominoval. Boli s ním problémy, ale pomohol nám. Ja ho uznávam ako hráča. Dal som mu veľa priestoru. Po majstrovstvách Európy nastala jedna situácia a ja si neviem predstaviť ďalšiu spoluprácu s ním,“ skonštatoval v utorok na brífingu pred zástupcami médií 62-ročný lodivod slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák na adresu 26-ročného krídelníka (nar. 19. októbra 1989) a hráča tureckého klubu Fenerbahce Istanbul.

Nitriansky odchovanec, ktorý mal v minulosti povesť problémového hráča, odohral v najcennejšom drese dosiaľ 55 stretnutí a dal v nich šesť gólov. Ten najpamätnejší strelil 9. októbra 2014 v Žiline proti Španielsku (2:1), ktorým v 87. min rozhodol o prekvapujúcom triumfe Slovenska nad vtedajšími úradujúcimi európskymi šampiónmi. Stoch sa v spomenutej úspešnej eliminácii „kozákovcov“ o ME 2016 dostal na trávnik v siedmich z desiatich stretnutí, skóroval raz – práve v spomenutom súboji proti Španielom. Pri premiérovej účasti Slovenska v ére samostatnosti na kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku dostal príležitosť v jedinom zo štyroch vystúpení A-tímu SR – v prvom zápase základnej B-skupiny proti Walesu (1:2) v Bordeaux 11. júna 2016 striedal v 83. min Vladimíra Weissa.

Iba 167 cm vysoký Miroslav Stoch je rodákom z Nitry, okrem domovského klubu hral aj v Anglicku za FC Chelsea, v Holandsku za FC Twente Enschede, ako kmeňový hráč Fenerbahce Istanbul strávil ostatné tri roky na hosťovaniach – postupne v gréckom PAOK Solún, tíme Al Ain zo Spojených arabských emirátov a v uplynulej sezóne v tureckom Bursaspore.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Miroslav Stoch #kvalifikácia MS 2018