Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky nováčik túži po Dudovi. V hre je aj Gyömbér

Nováčik najvyššej talianskej futbalovej súťaže 2016/2017 Delfino Pescara zameral svoju pozornosť v rámci letného prestupového obdobia na slovenského reprezentanta Ondreja Dudu.

10.07.2016 14:04
Slovensko - Wales ME 2016 Foto: ,
Ondrej Duda oslavuje svoj gól.
debata

Referuje o tom web corrieredellos­port.it, ktorý dodáva, že predstavitelia Pescary už absolvovali rozhovor so zástupcami 21-ročného stredopoliara Legie Varšava, požiadavkou je odstupné vo výške minimálne dvoch miliónov eur. Podľa medializovaných informácií má veľký záujem o Dudove služby iný účastník tamojšej Serie A so zvučnejším menom – ACF Fiorentina.

Sninský rodák Duda prišiel do varšavského klubu pred jarnou časťou sezóny 2013/2014 z MFK Košice za sumu mierne presahujúcu 300-tisíc eur. V drese Legie odohral 99 zápasov, v ktorých strelil 16 gólov. Je dvojnásobným víťazom tamojšej najvyššej súťaže aj národného pohára. Vlani v lete bol veľmi blízko k presunu do Interu Miláno, ale transfer na poslednú chvíľu nezrealizovali. Duda reprezentoval SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku, na šampionáte raz skóroval.

Delfino Pescara sa podľa talianskych médií usiluje získať do kádra aj slovenského reprezentačného obrancu Norberta Gyömbéra z konkurenčného AS Rím. Portál corrieredellos­port.it dodáva, že konkurentmi Pescary v boji o 24-ročného defenzívneho univerzála sú Palermo a iné talianske kluby, záujem je aj zo Španielska.

Gyömbér bol v Ríme od augusta 2015 na ročnom hosťovaní z Catanie Calcio a nastúpil v deviatich stretnutiach. Teraz dostal vo „večnom meste“ kontrakt s platnosťou do 30. júna 2019. Aj on reprezentoval SR na ME vo Francúzsku. V minulosti hral na klubovej úrovni aj za Banskú Bystricu, na Apeninský polostrov odišiel v lete 2013.

debata chyba
Viac na túto tému: #Seria A #Ondrej Duda #Delfino Pescara