Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hubočan sa sťahuje do Marseille

Slovenský futbalový reprezentant Tomáš Hubočan sa sťahuje. Z Dynama Moskva prestúpil do francúzskeho veľkoklubu Olympique Marseille. Podpísal s ním trojročný kontakt. Ruský klub zinkasuje za slovenského obrancu 1,2 milióna eur.

08.07.2016 17:03 , aktualizované: 21:23
debata

Žilinský rodák strávil v Rusku vyše osem rokov, pred Dynamom Moskva si obliekal šesť rokov dres Zenitu Petrohrad. Nechýbal ani v slovenskej reprezentácii na európskom šampionáte, nastúpil v dvoch zápasoch, z osemfinálového súboja s Nemeckom ho vyradilo zranenie.

„Bude to pre mňa i moju rodinu veľká zmena,“ vyhlásil 30-ročný Hubočan, ktorý na Slovensku pôsobil v Zlatých Moravciach a MŠK Žilina. „Vnímam to však zároveň aj ako výzvu presadiť sa v európskom futbale a špeciálne vo francúzskom veľkoklube s dlhodobou históriou. Je to pre mňa česť, stať sa súčasťou tohto tímu.“

Slávny klub, ktorý získal deväťkrát titul majstra Francúzska a na prelome osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch uplynulého storočia jeden z najlepších v Európe, prežíva v poslednom období horšie sezóny. V uplynulom ročníku najvyššej francúzskej súťaže skončil Olympique až na 13. mieste najvyššej súťaže, čo je jeho najhoršie umiestenie za uplynulých pätnásť rokov. Zatiaľ posledný titul získal v ročníku 2009/2010.

„Olympique sledoval Tomáša od marca tohto roku. Som rád, že sa nám po dlhých rokovania podarilo úspešne zrealizovať tento prestup. Je to veľká pocta nielen pre Tomáša, ale aj slovenský futbal,“ vyhlásil Hubočanov agent Karol Csontó zo Stars&Friends.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Hubočan #Olympique Marseille