Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Kozákovo oko

Nemci šetrili svoje hviezdy, ktoré by mali zažiariť až o desať dní a priniesť im úspech na šampionáte. Aj bez nich majú dosť kvalitných futbalistov a ani tí, čo nastúpili proti Kozákovým zverencom, nie sú nijaké béčka.

30.05.2016 18:00
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák pozorne sleduje dianie na trávniku.
debata (2)

Možno si mysleli – a viac ako polhodinu to aj tak vyzeralo – že Slovákov sfúknu aj bez zopár veľkých mien. Prerátali sa. To je však ich vec a naša zbytočná starosť. Výhra na pôde svetových šampiónov má cveng a letí do sveta.

Slováci za tri dni odohrali dva zápasy v dvoch úplne iných zostavách a dosiahli dve navlas rovnaké víťazstvá, hoci majú inú hodnotu. To nie je úplne bežná vec a v slovenských podmienkach ani nehovoriac. Kozák čakal na posledné dva zápasy, aby si bol istý, či budú všetci hráči zdravotne fit. Jeho nominačnú predstavu už sotva mohli ovplyvniť. V hlave to mal jasné dávno.

Na rozdiel od nemeckého trénera poslal na ihrisko jedenástku, ktorá s jednou-dvoma alternatívami bude pripravená aj v Bordeaux na stretnutie s Walesom. Kozák je skúsený matador, ktorý verí svojim mužom a krkolomné experimenty v ostrých zápasoch nie sú jeho štýl. Jeho nominácia nepriniesla prekvapenia. Mám už dosť skúseností i rokov, aby mi niekto zamotal hlavu, vravel po Gruzínsku.

Kozák má oko, akým sa nemôže pochváliť každý kouč. Stačí mu chvíľa a vie odhadnúť hráča. Zistí, čo je v ňom. Málokedy sa v tomto aj v minulosti sekol. Je to cit, ktorý dostane tréner zhora, aby raz-dva posúdil, či mu hráč zapadá do jeho futbalových predstáv. Nepotrebuje na to maratón skúšania a debát.

Kozákovo oko sa nemýli. Je už iba otázkou, na čo bude jeho ekipa v Európe stačiť. Zápas v Augsburgu naznačil, že jeho vyvolení nemusia byť v elitnej spoločnosti iba nosičmi vody.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia