Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďurica: Nemci boli v šoku

Jána Kozáka víťazstvo nad majstrami sveta potešilo, ale senzáciu z toho nerobil.

29.05.2016 22:20
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík prijíma gratulácie po góle v sieti Nemecka.
debata

„Naši hráči už majú skúsenosti i kvalitu. Dokázali to už aj v minulosti. Odohrali výborné zápasy aj s najsilnejšími tímami. Teraz sme ho zvládli aj za podpory vynikajúcich fanúšikov. Neveril som, že ich toľko príde,“ komentoval slovenský tréner.

Po zápase mu gratuloval aj kouč súpera Joachim Löw. „Človeka to poteší. Zachoval sa nad vecou. V prestávke hrozilo, že sa nebude hrať. Nechal som na neho, nech rozhodne. Hoci výsledok nahrával nám. V závere dážď trochu zoslabol a dalo sa dohrať,“ vysvetlil Kozák.

Stretnutie zhodnotil slovami: „Úvod nebol z našej strany najlepší, lebo sme začali s veľkým rešpektom. Súper nás cez krídelné priestory prečísloval. Inkasovali sme aj gól, ale potom sme sa z toho dostali. V závere prvého polčasu sme mali veľmi dobrý úsek hry. Po prestávke sme ukázali veľkú bojovnosť, hráči výborne pracovali a súpera nepustili prakticky do šance.“

Nielen lejak, ale najmä Hamšíkov výstavný gól, akoby pokropil Slovákov živou vodou. Odvtedy nastal obrat a boli lepším mužstvom. „Bol to asi môj vôbec najkrajší gól, padol z dosť veľkej diaľky, dobre som trafil. Zdolali sme majstrov sveta, u nich sa nevyhráva každý deň. Počasie zohralo svoju rolu, ale výsledok ide do sveta,“ tešil sa strelec.

Priznal, že dlhé čakanie, či sa bude vôbec hrať, nikomu nepomohlo. „Keď hráč polhodinu čaká, trochu stvrdne. Po prestávke to dlho nebolo o futbale, žiaľ, bola to len nakopávaná, ale hral som už viackrát v podobných podmienkach,“ do­dal.

Podľa skúseného Jána Ďuricu mužstvo ukázalo silu, otočilo so silným súperom zápas. „Nezlomilo nás to. Marek dal krásny gól a hneď vzápätí sme pridali ďalší. Nemci boli v šoku,“ vravel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Marek Hamšík #Ján Ďurica