Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z nominácie nerobím drámu, vravel strelec Nemec

"Trošku sme to trénerovi Kozákovi skomplikovali," usmieval sa popod nos jeden z lekárov slovenských futbalových reprezentantov Vladimír Pener.

29.05.2016 14:39
Adam Nemec Foto: ,
Slovenský útočník Adam Nemec v súboji s Aleksandrem Amisulašvilim z Gruzínska.
debata

Narážal na to, že pred stretnutím s Nemeckom boli už všetci hráči doliečení a pripravení nastúpiť, čo bola, prirodzene, dobrá správa.

Ak sa nestane už nič nečakané (až teraz sa napríklad pripojí k tímu Mak, ktorý mal povinnosti v klube), Ján Kozák musí vyradiť z kádra štyroch hráčov. Mená tých, ktorí pocestujú o týždeň do Francúzska, oznámi v pondelok.

Hráči ho mohli presvedčiť najmä v piatkovom stretnutí s Gruzínskom, pretože sa dá predpokladať, že zostava, ktorá nastúpi v zápase s Nemeckom, by sa mala do nominácie zmestiť.

Kozákovi zverenci sa myšlienkami na nomináciu nezaťažovali. Adam Nemec strelil do gruzínskej siete dva góly, sotva mohol viac urobiť v boji o miestenku v tíme. „Neviem, či som si nimi zabepečil miesto v nominácii, to je otázka na trénera,“ reagoval. „Samozrejme, dva góly sú dobrá vizitka. Potešili ma, o to viac, že nám pomohli k víťazstvu. Teraz je to na trénerovi. Nech urobí akékoľvek rozhodnutie, budem ho rešpektovať. Tak ako vždy. Nerobím z toho nijakú drámu.“

Napriek tomu sa skúsený 30-ročný útočník netají tým, že by rád v tomto mužstve ešte nejaký týždeň zotrval. „Niekto bude musieť zostať doma. Či to budem ja alebo niekto iný, pre nikoho to nebude dobrá správa. Ale život pôjde ďalej,“ zdôraznil.

Tretí gól pridal Adam Zreľák, ktorý si síce odkrútil premiéru v reprezentácii už v zápase s Gibraltárom, ale to už bude čoskoro tri roky a navyše vtedy nastúpil až v závere na niekoľko minút. Teraz ho Kozák stiahol z ihriska desať minút pred koncom. „Cením si, že som už v širšej nominácii. Snažil som sa robiť maximum, aby som sa dostal do Francúzska, ale to už musí posúdiť tréner,“ vravel.

Otázkou je, či sa vo finálnej nominácii objaví niekto z troch mladíkov (Zreľák, Bero, Škriniar), ktorí nastúpili proti Gruzínsku v základnej zostave. Matúš Bero prihrával Nemcovi na prvý gól a po zápase bol spokojný. „Mojou snahou bolo podať čo najlepší výkon, odviedol som, čo bolo vo mne. Čo bude, to bude,“ skonštatoval.

V podobnom duchu sa vyjadril aj obranca Milan Škriniar. „Neviem posúdiť, či som urobil nejaký krok k Francúzsku. Počkám si na rozhodnutie trénera,“ vravel. Podobne ako Bero si zahral vo Welse celý zápas.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Adam Nemec #Adam Zreľák #Matúš Bero #Milan Škriniar