Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíkov nominácia netrápi. Tešia sa, že sú v tíme

Slovenský futbalový tím, ktorý sa pripravuje v stredisku vo Windischgarstene, sa postupne rozrastá.

23.05.2016 10:14
Matúš Bero Foto: ,
Matúš Bero a reprezentačnom zraze odpovedá na otázky novinárov.
debata

Kým do Horného Rakúska cestovalo uplynulý piatok len dvadsať hráčov, cez víkend sa ich už zapojilo do prípravy dvadsaťdva. Chystajú sa na finálový turnaj majstrovstiev Európy vo Francúzsku. Začne sa o osemnásť dní.

V sobotu sa trénerom hlásil aj kapitán Martin Škrtel a po ňom Adam Nemec. V utorok by mal doraziť ako posledný Peter Pekarík a zostava by mala byť kompletná, pravda, až na Róberta Maka, ktorý má ešte povinnosti vo svojom gréckom klube. Od začiatku sa s mužstvom zoznamuje aj trojica nováčikov, ktorí doteraz pôsobili v slovenskom výbere do 21 rokov – Milan Škriniar zo Sampdorie, Matúš Bero z Trenčína a Adam Zreľák zo Slovana Bratislava. Ani jeden si netrúfa predpovedať, aké sú jeho šance prebojovať sa do záverečnej nominácie. A ani sa tým nezaoberá.

„Som rád, že môžem prežiť nejaký čas v tomto tíme. Ak by som sa dostal na Euro, bolo by to pekné vyvrcholenie sezóny, ale zatiaľ je pre mňa najdôležitejšie, že sa mi otvárajú dvere do reprezentácie,“ vravel Škriniar, ktorý od začiatku roka pôsobí v Taliansku a v závere sezóny dostal aj šancu v najvyššej súťaži Serii A.

Bero ľahko oželel fakt, že prišiel o posledné kolo najvyššej súťaže, v ktorom mohol bojovať ešte o korunu kráľa strelcov so spoluhráčom Van Kesselom. „Vybojovali sme titul i pohár, to je najdôležitejšie. Veľmi si vážim, že som dostal šancu, moje prvé pocity sú vynikajúce. Pokúsim sa čo najrýchlejšie potvrdiť, že sem patrím. Zatiaľ o nominácii na šampionát neuvažujem, čo bude, to bude. Som v hlave pripravený na obe možnosti. Ak by tréner so mnou ešte nerátal na Euro, možno to vyjde neskôr,“ zdôraznil Bero.

Aj Zreľák aktuálnu účasť v tíme vníma ako vklad do budúcnosti. Šanca sa mu otvára aj po tom, čo sa zranil Róbert Vittek, najlepší strelec reprezentácie, spoluhráč z bratislavského Slovana.

„Bavili sme sa spolu, kým som odchádzal na zraz, niečo mi aj poradil, ale mňa mrzí, že je zranený. Hovoril mi, že mám šancu, aby som sa ukázal. Bude to teraz len na mne, pokúsim sa to využiť,“ potvrdzoval Zreľák. V mužstve si rýchlo zvyká. „Väčšinu chlapcov poznám, nebol to veľký problém,“ dodal.

V závere týždňa čakajú na mužstvo dva atraktívne prípravné zápasy – v piatok s Gruzínskom a v nedeľu s aktuálnym majstrom sveta Nemeckom.

„Verím, že nejakú šancu dostanem a využijem ju, budú to dobré previerky, teším sa na ne,“ pokračoval Zreľák, ktorý je útočník, ale v klube si na jar vyskúšal aj úlohu obrancu. „Tréner určite vie, kto má kde hrať, to je na ňom,“ pridal s úsmevom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Adam Zreľák #Matúš Bero #Milan Škriniar