Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šesták pre zranenie mimo hry, chce zabojovať o ME aj pohár

Slovenský futbalový reprezentant Stanislav Šesták napriek momentálnej absencii a svalovému zraneniu verí, že sa prebojuje do záverečnej nominácie trénera SR Jána Kozáka a zahrá si na tohtoročných majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

19.04.2016 12:00
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták.
debata

Tridsaťtriročný ofenzívny stredopoliar či útočník Šesták naposledy nastúpil za maďarský Ferencváros Budapešť 2. apríla a aj keď jeho mužstvo vtedy prehralo na pôde Debrecínu 1:2, zaváhanie jeho mestského rivala MTK mu zabezpečilo šesť kôl pred koncom zisk majstrovského titulu. „Práve v tomto zápase som si zranil predný stehenný sval v oblasti priťahovača. Šlo o nešťastnú situáciu, pri ktorej som medzi dvoma protihráčmi dočahoval loptu so snahou posunúť ju ďalej. Koleno sa mi však ‚zaseklo‘ na trávniku, zatiaľ čo zvyšok tela nekontrolovateľne padal na zem,“ povedal Šesták v rozhovore pre utorkové vydanie denníka Šport a pokračoval: „Mal som tam obrovskú modrinu a dosť to aj bolelo, takmer som nemohol chodiť. Tréner si myslel, že to mám len silno narazené, neskoršie vyšetrenie magnetickou rezonanciou však potvrdilo silné natiahnutie či dokonca natrhnutie svalu.“ Bývalý hráč MŠK Žilina či VfL Bochum Šesták, ktorý je s deviatimi gólmi štvrtým v poradí strelcov elitnej maďarskej súťaže, by však podľa svojich slov už čoskoro mohol byť nazad v tréningovom procese: „Pred dvoma dňami som začal pomaličky vyklusávať, uvidíme, ako bude noha a postihnuté miesto reagovať. Ak pôjde všetko hladko, na budúci pondelok by som sa už mohol na tréningu pripojiť k mužstvu. Jasné, že pri svalových zraneniach nemožno nič uponáhľať, ale verím, že už o pár dní mi telo dovolí ísť do plného tréningového nasadenia.“

Šesták dúfa, že v závere klubovej sezóny zasiahne aspoň do finálového duelu tamojšieho národného pohára proti rivalovi Újpest Budapešť, rozhodujúci súboj o trofej je na programe 7. mája. Ešte predtým by mohol stihnúť aspoň záverečné ligové vystúpenie svojho tímu 30. apríla na ihrisku klubu Haladás Szombathely. Hrdina úspešných kvalifikačných bojov o MS 2010 v JAR si uvedomuje, že je v hre aj jeho účasť na kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku. „Veľmi by ma mrzelo, ak by som sa nemohol na ME zúčastniť. Uvedomujem si, že ani môj stopercentný zdravotný stav nebude v žiadnom prípade garanciou miestenky v záverečnej nominácii, chcem však mať šancu pobiť sa o ňu. A to budem môcť len vtedy, ak budem zdravý a stihnem po návrate nastúpiť aspoň na pohárové finále. V poslednej kvalifikácii som bol celý čas s tímom a aj keď som naskakoval len z lavičky, veľmi rád by som to s týmito chlapcami potiahol až na samotný šampionát,“ povedal pre Šport Šesták, ktorý debutoval v seniorskej reprezentácii SR 18. augusta 2004 v bratis­lavskom zápase kvalifikácie o postup na MS 2006 proti Luxembursku (3:1). Na svojom konte má celkovo 63 štartov a 13 gólov v drese slovenského národného mužstva, v ostatnej eliminácii nastúpil tri razy a skóroval pri víťazstve 3:1 v Bielorusku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták