Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weissa som pošteklil a vydržal celý zápas, vravel Kozák

Slovenským futbalistom išli v utorok večer znamenite najmä druhé polčasy. V nich áčko i výber do 21 rokov otočili svoje zápasy a vďaka tomu vyhrali. Kozákovi zverenci v Žiline strelili Islanďanom tri góly a Hapalov tím Holanďanom dokonca štyri. Oba tímy sa trošku ťažkopádnejšie rozbiehali, ale keď sa dostali do tempa, dalo sa na ich hru pozerať.

18.11.2015 18:30
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss s kapitánskou páskou v druhom polčase stretnutia s Islandom.
debata

Tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák vravel o peknej rozlúčke s úspešným rokom: „Takto som si ju predstavoval.“

Po prvom polčase však ešte dôvod na spokojnosť nemal. „V úvode zápasu sme nehrali dobre a súperovi pomohol rýchly gól. Ľahko sme strácali lopty a Islanďania mali ešte dosť síl, dobre organizovali hru a uzavreli priestor,“ komentoval tréner zápas, v ktorom jeho zverenci zdolali Island (3:1), ďalšieho účastníka budúcoročného finálového turnaja majstrovstiev Európy vo Francúzsku.

Víťazstvo vybavil po prestávke najmä dvoma gólmi Róbert Mak, ktorými otočil vývoj (v prvom polčase mal aj smolu, lebo jeho strelu zastavila žrď). Úspech potvrdil v závere tretím gólom Michal Ďuriš. Títo dvaja strelci otvárali štyri dni predtým aj trnavskú City Arénu v stretnutí so Švajčiarskom, ale v opačnom garde. Najprv strelil dva góly Ďuriš a výhru pečatil Mak.

Kozák už pred zápasom uvoľnil štyroch skúsených hráčov, dal voľno najväčším oporám Hamšíkovi, Škrtelovi a Kuckovi, postavil proti Islandu mužstvo, ktoré hralo v tomto zložení prvý raz. Mladí hráči naznačili svoj talent i potenciál. Po prestávke, hoci mužstvo prehrávalo, sa nebál a zostavu ešte viac omladil.

Kapitánsku pásku po Ďuricovi vtedy prevzal Weiss, ktorý odohral celé stretnutie. „Pred zápasom som ho trochu pošteklil, vravel som mu, že je iba šesťdesiatminútový hráč. Dostal pásku a odrazu vydržal na úrovni celý zápas,“ vravel spokojný kouč.

V druhom polčase hra slovenského výberu išla hore. „Aj súper mal ešte šance, má fyzicky silných hráčov, dobrých v súbojoch. Bol to veľmi náročný zápas, prvý gól, ktorý dal v úvode súper, bol veľmi dôležitý, Islanďania sa nemuseli nikam ponáhlať. Ale aj im postupne ubúdali sily a potom sa prejavila už naša kvalita. Strelili sme tri góly, som veľmi spokojný,“ uzavrel hodnotenie Kozák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák