Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Islanďania chcú skúšať hráčov, Slovákov berú ako dobrý test

Islandskí futbalisti chcú v utorkovej príprave v Žiline proti Slovákom skúšať nových hráčov, ale neznamená to, že idú odohrať len zápas na priateľskej báze.

16.11.2015 15:30
island, Foto: ,
Radosť hráčov Islandu.
debata

Uviedol to v pondelok predpoludním na krátkom stretnutí s novinármi tréner účastníka ME 2016 Heimir Hallgrímsson. „Chceme odohrať dobrý zápas proti kvalitnému súperovi, ktorým Slovensko nepochybne je. Bude to dobrý test pred budúcoročnými majstrovstvami Európy,“ povedal 48-ročný Hallgrímsson, ktorý vedie národný tím spoločne so Švédom Larsom Lagerbäckom. Podľa Hallgrímsona Islanďania chcú dať šancu čo najväčšiemu počtu hráčov a vedia, že podobne bude zmýšľať aj vedenie slovenského tímu. Keďže to bude pre oboch súperov posledný zápas vydareného roka či kvalifikačného cyklu, nechcú v ňom prehrať. „Vieme, že Slováci budú chcieť doma vyhrať, ale my sa im to pokúsime prekaziť,“ doplnil Heimir Hallgrímsson.

Na krátkom brífingu s novinármi bol prítomný aj islandský útočník Kolbein Sigthórsson. V nedávno skončenej eliminácii ME 2016 trafil do siete Turecka, Lotyšska aj Česka. Jeho gól z júnového zápasu v Reykjavíku dokonca znamenal prvú kvalifikačnú prehru pre neskorších víťazov A-skupiny Čechov (2:1). K historickému postupu a ambíciám Islandu pri jeho premiére na záverečnom turnaji ME 25-ročný útočník FC Nantes Sigthórsson uviedol: „Postup na európsky šampionát je veľký úspech, ale vo Francúzsku nechceme hrať len pre vlastné potešenie. Uvedomujeme si veľkosť a dôležitosť tohto turnaja a chceme v ňom zájsť čo najďalej.“

Islanďania si vybojovali účasť na ME 2016 vo Francúzsku z druhého miesta v A-skupine, keď za sebou nechali reprezentácie Turecka, Holandska, Kazachstanu aj Lotyšska. V piatok absolvovali prvý z dvojice novembrových prípravných stretnutí, keď vo Varšave podľahli ďalšiemu účastníkovi ME 2016 Poľsku 2:4, pritom po prvom polčase hostia viedli 1:0. „Po prvý raz, čo sme pri kormidle, sme inkasovali štyri góly za jeden polčas. U nás to nie je zvyk, sme z toho nešťastní, ale tentoraz sme čelili naozaj kvalitnému súperovi. Ak by sme sa s Poliakmi stretli na ME, nesmieme zopakovať náš výkon z druhého polčasu,“ skonštatoval nahnevaný tréner Islandu Hallgrímsson pre poľské médiá.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #reprezentácia #Island #ME 2016 vo futbale
Načítavajú sa športové výsledky...