Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík, Škrtel i Ďurica unisono: Veľká škoda dvoch gólov v našej sieti

Slovenskí futbaloví reprezentanti si piatkovým tesným víťazstvom nad Švajčiarskom 3:2 pripísali ďalší cenný úspech.

14.11.2015 08:42
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík zo Slovenska a Gelson Fernandes zo Švajčiarska.
debata

Trojica najskúsenejších hráčov národného tímu spod Tatier Marek Hamšík, Martin Škrtel a Ján Ďurica si pochvaľovala výbornú atmosféru v hľadisku, návštevu 17 582 divákov pri premiérovom vystúpení A-mužstva SR v novej trnavskej City Arene, zároveň však kritizovala dvojgólovú odpoveď „Helvétov“ pri už takmer rozhodnutom stave 3:0.

„Veľmi dobre som si užil zápas proti Švajčiarsku. Hralo sa mi skvele pred takým plným štadiónom. Myslím si, že sme sa fanúšikom odvďačili dobrým výsledkom, aj keď škoda dvoch inkasovaných gólov. Záver stretnutia sme si trochu skomplikovali, ale nevadí. Ráta sa víťazstvo, to sme dosiahli a berieme si ho domov,“ uviedol po stretnutí v novinárskej mix zóne 28-ročný špílmacher Hamšík, ktorého slová po absolvovaní svojho 77. vystúpenia v najcennejšom drese doplnil kapitán reprezentácie SR Martin Škrtel:

„Švajčiari sú kvalitný súper, každé víťazstvo proti nim sa ráta a poteší. Pre nás to bola dobrá previerka. Veľa prípravných duelov nás už nečaká do začiatku budúcoročných majstrovstiev Európy vo Francúzsku, takže každý jeden zápas je užitočný. Som rád, že sa zaplnil viac-menej celý štadión, ľudia si naň našli cestu. Za to, že ich toľko prišlo, im treba poďakovať. Verím, že sme priaznivcov potešili výsledkom i výkonom a v budúcnosti, keď budeme hrávať na tomto trnavskom štadióne, bude atmosféra vždy taká ako teraz proti Švajčiarom.“

Výbornú kulisu na vynovenom Štadióne Antona Malatinského chválil aj stopér Ján Ďurica, ktorý sa do zostavy A-tímu SR vrátil po dlhých vyše siedmich mesiacoch. Naposledy v najcennejšom drese nastúpil 31. marca vo víťaznom prípravnom súboji v Žiline proti Česku (1:0). Tridsaťtriročného hráča Lokomotivu Moskva následne pribrzdilo zranenie a operácia slabín.

„Atmosféra bola v piatok večer vynikajúca. Na Slovensku zrazu vyrástol takýto stánok, kde sa zmestí takmer 20 000 ľudí. Teraz proti Švajčiarom bolo naozaj takmer zaplnené hľadisko, fanúšikov v Trnave bolo počuť celý zápas. Takto by to malo vyzerať,“ skonštatoval J. Ďurica, ktorý figuroval v nominácii trénera Jána Kozáka aj na októbrové vyvrcholenie proti Bielorusku a Luxembursku v napokon úspešnej kvalifikácii ME 2016, ale na trávniku sa ešte neobjavil. V piatkovom dueli však odohral celé stretnutie.

„Zdravotne som už v poriadku, v ruskom klube Lokomotiv Moskva som odohral v ostatnom období už štyri zápasy. Z nášho piatkového vystúpenia v Trnave mám samozrejme dobré pocity. Vyhrali sme 3:2 pred plným štadiónom, všetci sme radi z triumfu nad kvalitným výberom Švajčiarska.“

Martin Škrtel v tvrdom súboji. Foto: SITA/AP, Radovan Stoklasa
Martin Škrtel Martin Škrtel v tvrdom súboji.

Tri spomenuté opory slovenskej futbalovej reprezentácie však zdvihli varovný prst pri skutočnosti, že po nedávnom kvalifikačnom dueli v Luxembursku (Slováci 12. októbra vyhrali v Luxemburgu 4:2, ale pri trojgólovom náskoku dovolili súperovi dvoma presnými zásahmi znížiť, pozn.) si ani tentoraz proti Švajčiarsku neudržali pohodový náskok 3:0, o ktorý sa postaral dvoma gólmi Michal Ďuriš a raz skóroval Róbert Mak. Naopak, Slováci za päť minút dva razy inkasovali zásluhou Erena Derdiyoka (63. min) i striedajúceho Josipa Drmiča (67. min.) a bola z toho dráma.

„Neviem, za stavu 3:0 to asi nevieme psychicky udržať. Bohužiaľ, aj tentoraz sme na to doplatili. Hádam sa nám už do tretice také niečo nestane. Dôležité však je, že sme napokon zvíťazili,“ vyjadril sa 83-násobný slovenský reprezentant a autor 17 gólov Hamšík.

Stredopoliar SSC Neapol na margo nervozity a strkaníc medzi hráčmi v závere duelu v Trnave poznamenal: „Už neexistujú priateľské zápasy. Každý ide do toho na maximum. Myslím si, že emócie k futbalu patria.“

Tridsaťročný Martin Škrtel, pôsobiaci v anglickom klube FC Liverpool, skonštatoval: „Vo futbale sa stávajú chyby a po chybách padajú góly. Bohužiaľ, my sme ich spravili, a preto sme ich dostali. Stalo sa nám druhýkrát v priebehu mesiaca, že sme si to zbytočne skomplikovali. Do budúcnosti musíme na tom zapracovať. Chalanom som hneď na ihrisku povedal, že by sa to nemalo stávať. Keď také skúsené mužstvo vedie o tri góly, pri takomto jasnom priebehu duelu nemôže dovoliť súperovi dostať sa späť do zápasu. Proti Švajčiarom sa to mohlo skončiť aj horšie, ako to napokon dopadlo. Samozrejme, že víťazstvo nás teší, no do budúcnosti sa musíme vyvarovať takých chýb a výpadkov.“

O znížení trojgólového manka na rozdiel jediného gólu sa vyjadril aj Ján Ďurica. „Škoda tých dvoch gólov v našej sieti, ale dôležité je napokon víťazstvo nad silným protivníkom,“ podotkol skúsený zadák, ktorý nastúpil za slovenskú reprezentáciu v 75 dueloch. „Bol to nepríjemný súper, po znížení na 1:3 vycítil šancu a snažil sa duel ešte viac zdramatizovať. V závere si hráči Švajčiarska utvorili tlak, ale aj dosť provokovali. Myslím si, že sme sa s tým vyrovnali,“ dodal Ján Ďurica.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Martin Škrtel #slovenská futbalová reprezentácia