Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci už prehru v Luxembursku zažili

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa v nedeľu predpoludním presunuli do dejiska zápasu s Luxemburskom a večer absolvovali na Štadióne Josyho Barthela oficiálny predzápasový tréning. Ich záverečný súboj v C-skupine kvalifikácie ME 2016 sa uskutoční v pondelok od 20.45.

12.10.2015 07:32
Slovensko, Španielsko Foto:
Všetci dúfame, že Slováci sa budú takto tešiť aj po zápase v Luxembursku.
debata (3)

Na istotu postupu potrebujú Slováci víťazstvo, ale uvedomujú si, že to nemusí byť jednoduchá úloha. Luxembursko síce stále patrí k európskym outsiderom, ale v každej kvalifikácii dokáže potrápiť aj favoritov a vybojovať s nimi vždy aj nejaké body.

„Luxembursko sa stále posúva vo futbale vyššie. Jeho futbal napreduje a v domácom prostredí bude jeho tím nepríjemný. Verím však, že zápas zvládneme,“ zdôrazňuje slovenský tréner Ján Kozák.

O tom, že Luxembursko nemôžu jeho zverenci v nijakom prípade podceniť, svedčí i príklad z aktuálnej kvalifikácie. Luxemburčania zdolali Macedónsko a dokázali remizovať s Bieloruskom. Vždy si uchmatnú nejaké víťazstvo – v predchádzajúcej kvalifikácii MS 2014 zdolali Severné Írsko (3:2), ME 2012 Albánsko (2:1) a v boji o Afriku MS 2010 sa postarali o senzáciu, keď vyhrali na pôde Švajčiarska (2:1), ktoré napokon skončilo v skupine na prvom mieste.

Slováci s týmto súperom odohrali doteraz štyri zápasy, vo všetkých troch kvalifikačných vyhrali, ale aj ich Luxemburčania už nachytali. V príprave v roku 2011 podľahli na rovnakom štadióne, na ktorom sa bude hrať aj v pondelok večer (1:2). V tomto zápase nastúpilo aj deväť hráčov, ktorí sú v súčasnom Kozákovom kádri. Je to pre nich zdvihnutý prst.

V prvom stretnutí s Luxemburskom v tejto kvalifikácii Slováci vybojovali víťazstvo už v prvom polčase, v ktorom strelili všetky tri góly, postarali sa o ne Nemec, Weiss a Pekarík. S výnimkou posledného úspešného strelca má teraz tréner Kozák k dispozícii všetkých hráčov, ktorých v marci poslal do boja proti tomuto súperovi.

Slováci musia vyhrať a to pre nich znamená jasnú úlohu – streliť gól. Nedali ho však už v troch zápasoch. „V zápase s Bieloruskom sme sa dosť nadreli, aby sme ho dali, dúfam, že to teraz konečne prelomíme,“ vravel Juraj Kucka, ktorý mal uplynulý piatok blízko k prekonaniu bieloruského brankára, ale lopta z jeho kopačky sa odrazila od žrde.

Slováci čakajú na gól už 321 minút
Slovenskí futbalisti prestali vyhrávať a strielať góly. Z troch bodov v kvalifikácii sa netešili už v troch stretnutiach za sebou a v nich nestrelili ani gól. Medzi strelcov sa naposledy zapísal stredopoliar Marek Hamšík, ktorý dal gól v 39. minúte zápasu s Macedónskom, zvyšoval na 2:0. Odvtedy ubehlo už 321 minút, v ktorých Slováci neskórovali.

Luxembursko – Slovensko

Zápas C-skupiny kvalifikácie ME 2016, Štadión Josyho Barthela v Luxemburgu, výkop o 20.45, priamy prenos na RTVS, zápas povedie ako hlavný Rakúšan Oliver Drachta.
Predpokladané zostavy:
Luxembursko: Joubert – Delgado, Malget, Chanot, Gerson, Jans – Bensi, Mutsch, Payal, C. Martins – Joachim
Slovensko: Kozáčik – Hubočan, Škrtel, Ďurica, Gyömbér – Pečovský, Kucka – Mak, Hamšík, Weiss – Ďuriš

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...