Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusko je vraj zabudnuté. Slováci už myslia iba na zápas v Luxembursku

Pre slovenských futbalových reprezentantov nebolo jednoduché stráviť piatkovú žilinskú prehru s bieloruským národným tímom, momentálne však myslia už len na nadchádzajúce stretnutie v Luxembursku.

11.10.2015 19:20
kozák Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.
debata

Slováci napriek nečakanému zaváhaniu stále majú historický postup na majstrovstvá Európy vo vlastných rukách. Pokiaľ v pondelok (20.45 h) na Štadióne Josy Barthela v Luxemburgu zvíťazia, účasť na budúcoročnom kontinentálnom šampionáte vo Francúzsku im už nikto nevezme bez ohľadu na výsledok prenasledovateľov z Ukrajiny proti Španielom.

„Disponujeme mužstvom, ktoré si to dokáže ‚vykopať‘ samo. Dosiaľ nám nikto nepomohol a nepredpokladám, že sa na tom niečo zmení,“ vyhlásil na nedeľnej predzápasovej tlačovej besede tréner A-tímu SR Ján Kozák.

Medzi deviatym a záverečným desiatym kolom tejto eliminácie bola krátka časová medzera, z tohto dôvodu sa zverenci 61-ročného rodáka z Matejoviec nad Hornádom zamerali predovšetkým na regeneráciu.

„Každá prehra je nepríjemná, obzvlášť keď sme chceli uspieť pred výborným domácim publikom. Futbal však prináša aj takéto okolnosti, jednoducho sme to nezvládli podľa našich predstáv. Ja aj hráči sme už takéto momenty zažili, podstatný bol oddych a spánok. V sobotu bol na programe regeneračný tréning. Máme pred sebou ďalší zápas, nebol čas rozoberať Bielorusko,“ vysvetlil Ján Kozák.

Rovnako hráči sa sústredia výlučne na pondelkový duel „o všetko“. „V piatok nastali veľké sklamanie i hnev. Večer sme o tom ešte diskutovali, ale aktuálne už máme v hlavách jedine Luxembursko,“ potvrdil na tlačovej besede v predvečer súboja stredopoliar Marek Hamšík.

Luxemburský výber, hoci je európskym futbalovým trpaslíkom, pôsobí sympatickým dojmom, čo dokázal už v úvodnej konfrontácii v rámci toho kvalifikačného cyklu. „Ich kouč je vo funkcii dlhodobo, doma i vonku predvádzajú totožný spôsob hry. Napredujú výkonnostne,“ pochválil Kozák pondelkového súpera. „Neboja sa otvoreného futbalu, iba nebránia,“ doplnil Hamšík.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia
Načítavajú sa športové výsledky...