Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: Zabudnime na Bielorusko. Stále to máme vo vlastných rukách

Rozhovor s ním sa nikdy nerobí ľahko, tentoraz mu však do reči nebolo vôbec. Marek Hamšík bol po zápase proti Bielorusku (0:1) sklamaný azda najviac zo všetkých.

10.10.2015 08:24
Marek Hamšík, futbal, Slovensko - Bielorusko Foto: ,
Reakcia Marka Hamšíka z nedotiahnutej akcie v zápase proti Bielorusku.
debata (11)

„Bolo to smolné stretnutie. Vypracovali sme si niekoľko šancí, ale ak sa postaví desať mužov do vlastnej šestnástky, vždy sa hrá ťažko. Napriek tomu sme nastrelili žŕdku, vykopli nám to z čiary a k tomu ich ešte podržal aj brankár. Ak by sme skórovali ako prví, bolo by to iné, ale pravdepodobne nám nebol ten gól súdený,“ zhodnotil dianie na ihrisku smutným hlasom.

Reprezentanti nestrelili gól už v treťom zápase po sebe a pri ich útočnom snažení akoby na nich začala „padať deka“. „Dnes to bola jednoznačne smola,“ uviedol dvadsaťosemročný hráč Neapola. A čo tie predchádzajúce duely? „Tie neriešme, hovorme o Bielorusoch. Čaká nás ešte jeden zápas a ten musíme vyhrať,“ poznamenal úsečne.

„Nastúpime proti súperovi, s ktorým sa dá hrať a nad ktorým sa dá zvíťaziť. Máme necelé tri dni na to, aby sme sa pozviechali a potom zabojovali o postup na majstrovstvá Európy. Dôležité je, že stále to máme vo vlastných rukách a hlavách. Zabudnime už na Bielorusko,“ zdôraznil Hamšík.

Pri spomienke na nervydrásajúci zápas v roku 2009 v Poľsku, kde si Slováci po vlastnom góle Seweryna Gancarczyka a výhre 1:0 zabezpečili postup na MS 2010, banskobystrický rodák už iba sucho skonštatoval. „Nie som kúzelník, ale víťazstvo 1:0 mi bude stačiť aj v pondelok,“ rozlúčil sa.

Na hrot útoku postavil tréner Ján Kozák kanoniera Plzne Michala Ďuriša. Zatiaľ, čo to dvadsaťsedemročnému útočníkovi na západe Česka sype, v piatok v Žiline sa strelecky trápil. „Aj preto beriem sčasti túto prehru aj na seba,“ začal hodnotiť duel.

„Momentálne som veľmi sklamaný, že sa mi nepodarilo skórovať. Išiel som do stretnutia s tým, že si pripíšem nejaký gól, lebo bez nich sa vyhrať nedá. Škoda, oslavy sme si mohli vychutnať tu doma v Žiline,“ smútil Ďuriš.

„Všetci sme dúfali, že radosť príde už v piatok a v kvalifikačnej derniére už bude pokoj. Prehrou s Bieloruskom sme si to spravili ťažšie, ale triumfom v Luxembursku to zasa môže byť pre nás sladšie. Máme v mužstve obrovskú kvalitu, super kolektív. Verím, že náš spoločný cieľ dosiahneme,“ dodal s optimizmom.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Ďuriš #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia