Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči: Neboli sme nervózni, ale nepremenili sme šance

Zdalo sa, že účasť na európskom šampionáte vo Francúzsku im už nič nevezme, po remíze s Ukrajinou (0:0) a prehre s Bieloruskom (0:1) je všetko inak.

10.10.2015 00:36
futbal, Slovensko - Bielorusko, Róbert Mak Foto: ,
Róbert Mak v obkľúčení Bielorusov.
debata (9)

Postup síce majú stále vo vlastných rukách, zaručí im ho však jedine výhra v Luxembursku. Futbalisti Slovenska nevyužili druhý mečbal, zlyhanie pri tom treťom si ale nepripúšťajú.

"Prežívame veľké sklamanie, chceli sme to zakončiť doma. Musíme sa pripraviť na najdôležitejší zápas kvalifikácie a zvíťaziť v Luxembursku,“ burcoval pri odchode zo štadióna kanonier Róbert Mak. Tomu sa v gréckej lige strelecky darí, pohodu z klubu si do reprezentácie ale nepreniesol. Ale šancu mal. A veľkú.

"V prvom polčase som mal veľmi veľkú šancu, už som ju videl v bránke,“ priznal. Jeho strelu v poslednej chvíli na bránkovej čiare Bielorusi odvrátili. A vzápätí prišiel trest. "Inkasovali sme gól zo štandardky. Bielorusi veľmi dobre bránili a pohybovali sa. A nám zasa chýbala ľahkosť,“ dodal.

Brankár Plzne Matúš Kozáčik odmietol názor, že by Slováci hrali v kŕči. "Nemyslím si to. Čakali sme, že Bielorusi budú hrať aktívne, ale my sme mali viac šancí. Bohužiaľ sme ich nepremenili,“ skonštatoval.

Reprezentačný gólman si nepripúšťa zlyhanie v rozhodujúcom zápase. "My sme kvalifikáciu rozohrali tak dobre, že postupové karty máme stále vo svojich rukách. Teraz sa treba dobre vyspať, hodiť tento zápas za hlavu a v pondelok vyhrať,“ zdôraznil.

Stabilný člen základnej zostavy Ján Ďurica v piatok nenastúpil, zápas však prežíval na lavičke. Aj on odmietol tézu o prílišnom tlaku, ktorý jeho spoluhráči nezvládli. "Neboli sme nervózni. Bielorusi neprišli iba brániť a to nám robilo problémy. Je to akoby naša karma, že v každej kvalifikácii musíme tvrdo bojovať o každý bod a postup až do konca,“ zhodnotil.

Akoby si sám spomenul na záver kvalifikácie v roku 2009, keď Slováci v kľúčovom zápase podľahli na Tehelnom poli v Bratislave Slovinsku 0:2. "Bolo to dosť dávno, veľa si už nepamätám. V Poľsku to bol potom viac boj, ako futbal. Ale vyhrali sme. A ja dúfam, že zvíťazíme aj v Luxembursku,“ povedal.

Zverenci Vladimíra Weissa vtedy v Poľsku prekvapili, v Luxembursku však prognózy velia vyhrať. "Aký ľahší súper?“ zháčil sa Ďurica po novinárskej otázke. "To sa dnes hovorí o každom, ale všetci sú kvalitní. Luxembursko bude hrať doma, už sme tam hrali a pamätáme si to. Netreba nič podceniť,“ uzavrel.

9 debata chyba