Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po prvom zaváhaní chcú Slováci všetky body

Kvalifikáciu začali prehrou, ale nič nie je stratené. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa vo štvrtok predstavia v kvalifikácii ME 2017 premiérovo na domácej pôde.

08.10.2015 10:00
Adam Zreľák Foto: ,
Slovenskí mladíci budú potrebovať v náročnom dvojzápase aj góly kapitána Adama Zreľáka.
debata

Na Myjave privítajú v zápase 8. skupiny rovesníkov z Cypru a nič iné ako víťazstvo si nepripúšťajú. Stretnutie sa na štadióne Spartaka začne od 17.20. Už o tri dni neskôr, v nedeľu, čaká mladých Slovákov ešte ťažšia skúška – nastúpia v Nijmegene proti favoritovi skupiny Holandsku.

V úvodnom stretnutí kvalifikácie v Bielorusku utrpel tím vôbec prvú prehru pod vedením trénera Pavla Hapala (0:1), ktorý viedol výber doteraz v šiestich zápasoch. „Aj vzhľadom na tento fakt nás čaká náročný dvojzápas. Ak chceme uvažovať o postupe, musíme sa pokúsiť vyhrať v oboch nasledujúcich stretnutiach. Vieme, že Cyprus i Holandsko majú silné mužstvá, ale myslím si, že sú to hrateľní súperi. Dôležité bude, ako sa na tieto stretnutia pripravíme a ako ich zvládneme. Samozrejme, budeme potrebovať aj trochu šťastia,“ domnieva sa český kouč.

V 23-člennom Hapalovom kádri sú deviati legionári. Prvý raz sa v tíme objavil len 18-ročný žilinský stredopoliar László Bénes. „Pravidelne hráva v slovenskej lige a má výbornú formu,“ vysvetlil Hapal. Do kádra sa vrátil kapitán Zreľák, ktorý pre trest v Bielorusku chýbal i predtým zranený Niňaj, ktorý už pravidelne nastupuje v Lokerene.

Cyperčania, dnešní súperi Slovákov, vo svojom úvodnom kvalifikačnom zápase jasne podľahli na holandskej pôde 0:4. Holanďania ako jediní v skupine majú už na konte dva zápasy, okrem Cypru si poradili aj s Tureckom na jeho ihrisku (1:0). Zatiaľ teda neinkasovali ani gól a potvrdzujú úlohu hlavného kandidáta na prvé miesto. Mimochodom, Holandsko privítajú Slováci v domácej odvete ešte túto jeseň – 17. novembra.

V záverečnom turnaji ME 2017 sa predstaví prvý raz 12 mužstiev (doteraz 8), usporiadateľ z Poľska má automatickú účasť. Deviati víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo. Štyri tímy na druhých miestach s najlepšou bilanciou budú v play- off bojovať o zvyšné dve miestenky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov #ME 21