Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Po prvom zaváhaní chcú Slováci všetky body

Kvalifikáciu začali prehrou, ale nič nie je stratené. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov sa vo štvrtok predstavia v kvalifikácii ME 2017 premiérovo na domácej pôde.

08.10.2015 10:00
Adam Zreľák Foto: ,
Slovenskí mladíci budú potrebovať v náročnom dvojzápase aj góly kapitána Adama Zreľáka.
debata

Na Myjave privítajú v zápase 8. skupiny rovesníkov z Cypru a nič iné ako víťazstvo si nepripúšťajú. Stretnutie sa na štadióne Spartaka začne od 17.20. Už o tri dni neskôr, v nedeľu, čaká mladých Slovákov ešte ťažšia skúška – nastúpia v Nijmegene proti favoritovi skupiny Holandsku.

V úvodnom stretnutí kvalifikácie v Bielorusku utrpel tím vôbec prvú prehru pod vedením trénera Pavla Hapala (0:1), ktorý viedol výber doteraz v šiestich zápasoch. „Aj vzhľadom na tento fakt nás čaká náročný dvojzápas. Ak chceme uvažovať o postupe, musíme sa pokúsiť vyhrať v oboch nasledujúcich stretnutiach. Vieme, že Cyprus i Holandsko majú silné mužstvá, ale myslím si, že sú to hrateľní súperi. Dôležité bude, ako sa na tieto stretnutia pripravíme a ako ich zvládneme. Samozrejme, budeme potrebovať aj trochu šťastia,“ domnieva sa český kouč.

V 23-člennom Hapalovom kádri sú deviati legionári. Prvý raz sa v tíme objavil len 18-ročný žilinský stredopoliar László Bénes. „Pravidelne hráva v slovenskej lige a má výbornú formu,“ vysvetlil Hapal. Do kádra sa vrátil kapitán Zreľák, ktorý pre trest v Bielorusku chýbal i predtým zranený Niňaj, ktorý už pravidelne nastupuje v Lokerene.

Cyperčania, dnešní súperi Slovákov, vo svojom úvodnom kvalifikačnom zápase jasne podľahli na holandskej pôde 0:4. Holanďania ako jediní v skupine majú už na konte dva zápasy, okrem Cypru si poradili aj s Tureckom na jeho ihrisku (1:0). Zatiaľ teda neinkasovali ani gól a potvrdzujú úlohu hlavného kandidáta na prvé miesto. Mimochodom, Holandsko privítajú Slováci v domácej odvete ešte túto jeseň – 17. novembra.

V záverečnom turnaji ME 2017 sa predstaví prvý raz 12 mužstiev (doteraz 8), usporiadateľ z Poľska má automatickú účasť. Deviati víťazi kvalifikačných skupín postúpia na šampionát priamo. Štyri tímy na druhých miestach s najlepšou bilanciou budú v play- off bojovať o zvyšné dve miestenky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentáci do 21 rokov #ME 21