Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci sú na 99 % na ME, vraví Tymoščuk. Sivakova žiadali o body

Skúsený defenzívny univerzál s prevažne stredopoliarskymi úlohami Anatolij Tymoščuk neživí v sebe ilúziu, že ukrajinská futbalová reprezentácia ešte môže predstihnúť slovenskú v C-skupine kvalifikácie o postup na ME 2016 do Francúzska.

07.10.2015 14:09
Tymoščuk Foto: ,
Anatolij Tymoščuk.
debata

„Slováci v septembri proti nám hrali na remízu, dosiahli ju a na 99 % si tým zabezpečili priamy postup,“ uznal pre web Sport.ua 36-ročný niekdajší hráč Bayernu Mníchov či Zenitu Petrohrad Tymoščuk, ktorého v kazašskom Kajrate Almaty trénuje Vladimír Weiss.

Ukrajinci figurujú na treťom mieste „v céčku“ o tri body za Slovákmi pri horšej bilancii zo vzájomných duelov. Zároveň sú však o jeden bod pred Maďarmi prví v mikrotabuľke tretích tímov z jednotlivých skupín. Ak by zotrvali na čele, vyhli by sa baráži.

„Na to, aby sme vôbec nemuseli sledovať vývoj na tretích miestach v jednotlivých skupinách, potrebujeme šesť bodov. Kľúč k úspechu je teda jasný: víťazstvo nad Macedónskom, ale aj Španielskom. S prihliadnutím na našu historickú bilanciu sa veru nikomu z nás nechce do play off, ktoré sme ešte nikdy nezvládli. Nehoríme túžbou prebíjať sa na Euro cez túto inštanciu,“ podotkol 140-násobný reprezentant Tymoščuk.

Sivakov: Ukrajinci ma požiadali, aby sme obrali SR o body

Obranca bieloruskej futbalovej reprezentácie Michail Sivakov priznal, že ho v jeho ukrajinskom klube Zaria Luhansk pred odchodom na zraz národného mužstva požiadali, aby spolu s krajanmi získali v kvalifikačnom zápase o postup na ME 2016 proti Slovensku nejaké body.

„Slovensko má veľkú motiváciu. Má skvelý tím, veľký výber hráčov, ale aj my musíme ukázať svoje prednosti. Slováci sú na druhom mieste v skupine, o tri body pred tretími Ukrajincami. Mimochodom, keď som odchádzal za reprezentačnými povinnosťami, všetci v Zarii ma požiadali, aby sme v Žiline zvíťazili a pomohli im,“ cituje slová 27-ročného zadáka portál football.by.

„Musíme sa vyrovnať so situáciou, v ktorej sme. Chýba nám veľa dôležitých hráčov. Musia však zabrať tí, ktorí ešte zostali. Zraneným spoluhráčom želám, aby sa rýchlo zotavili,“ dotkol sa Sivakov aj zdravotných problémov v bieloruskom tíme, ktorý bude musieť oželieť služby Sergeja Kornilenka, Timofeja Kalačova, Romana Begunova či Igora Šitova.

„Nechcem, aby to vyznelo gýčovito, ale hráme za našu vlasť a chceme potešiť všetkých fanúšikov u nás doma,“ dodal na záver bronzový medailista z ME do 21 rokov v roku 2011.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ukrajinská futbalová reprezentácia #bieloruská futbalová reprezentácia #Anatolij Tymoščuk #Michail Sivakov
Načítavajú sa športové výsledky...