Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss sa tešil na reprezentáciu: Verím, že Slovinsko sa nezopakuje

Na zraz slovenských futbalových reprezentantov prišiel medzi prvými. Akoby sa nemohol dočkať.

06.10.2015 18:20
Weiss Foto: ,
Futbalista Vladimír Weiss.
debata

Jeden z kľúčových hráčov Kozákovho tímu si v závere júla zlomil ruku, v auguste sa musel podrobiť operácii a v dvojzápase so Španielskom a Ukrajinou minulý mesiac trénerovi chýbal.

„Máme výborný kolektív, je to vidieť už aj na tréningoch. V tíme vládne pohoda. Reprezentácia mi chýbala. Veľmi ma mrzí, že som nemohol hrať v predchádzajúcich dvoch stretnutiach. O to viac som sa tešil na najbližšie zápasy, ak dostanem šancu, budem bojovať a zároveň si to chcem aj užiť,“ zdôraznil 25-ročný stredopoliar katarského klubu SC Lekhwiya.

Podľa jeho slov už problémy so zranením nepociťuje. „Ruka je už v poriadku, ale ešte je trochu citlivá, preto ju mám pre istotu spevnenú obväzom,“ vysvetlil.

V drese svojho mužstva už nastúpil v niekoľkých zápasoch, takže bude k dispozícii trénerovi aj v piatok v Žiline proti Bielorusku, v ktorom môžu Slováci spečatiť postup na finálový turnaj majstrovstiev Európy do Francúzska.

Weiss si spomína na podobnú situáciu pred šiestimi rokmi, keď Slovensko postupovalo na svetový šampionát do Afriky, mužstvo viedol jeho otec, v krajine vládol futbalový ošiaľ. Bratislavské Tehelné pole bolo beznádejne vypredané (24-tisíc divákov), ale domáci zápas nezvládli a podľahli Slovinsku 0:2. Postup si zabezpečili aj s nemalou dávkou šťastia až v nasledujúcom súboji v Poľsku. Weiss, ktorý sa v tom čase udomácňoval v reprezentačnom výbere, odohral celé stretnutie.

„Samozrejme, vieme, že keď človek najviac chce, tak to práve nejde, ale pevne verím, že takú chybu ako vtedy so Slovinskom už neurobíme. Máme silné mužstvo, ktoré vhodne doplnili mladí chalani, hrali v minulých zápasoch výborne. Dúfam, že si aj do piatkového súboja prenesieme pohodu z celej kvalifikácie. Urobíme všetko pre to, aby sme potešili celé Slovensko už teraz.“

Pred rokom v Borisove odohral proti Bielorusku osemdesiat minút, až v závere ho nahradil Stoch. Slováci vyhrali 3:1. „Bol to náročný zápas a jednoduché to nebude ani teraz. Súper má ľahšiu pozíciu, už nie je pod nijakým tlakom, my veľmi chceme a očakáva sa od nás víťazstvo,“ zdôraznil reprezentačný krídelník.

Momentálne majú hráči, ktorí prichádzajú do úvahy v ofenzíve, dobrú formu, či už je to Róbert Mak alebo Michal Ďuriš. Konkurencia je silná. Ako vníma svoje šance?

„Či už nastúpim ja, alebo Robo či Michal, je to na trénerovi. Ten sa rozhodne. Sme jeden kolektív a nech nastúpi ktokoľvek, všetci urobíme maximum, aby sme zápas zvládli,“ uzavrel Vladimír Weiss.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #slovenská futbalová reprezentácia