Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďurica po návrate: Dúfam, že nám pomôžu aj Španieli

Ján Ďurica sa vracia. Po zranení slabín a dlhom liečení vynechal jeden z najskúsenejších súčasných slovenských futbalistov tri zápasy v reprezentačnom drese, ale opäť je k dispozícii trénerovi Jánovi Kozákovi. Dnes sa hlásil v plnej sile na zraze v Senci.

05.10.2015 22:00
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica.
debata

„Som veľmi rád, že mi môj zdravotný stav umožňuje byť opäť v mužstve a pri poslednom postupovom kroku, ktorý dúfam v piatok v stretnutí s Bieloruskom urobíme,“ vravel po prvom tréningu spokojný obranca Lokomotivu Moskva.

O tom, či je pripravený naplno odohrať ostrý súťažný zápas, zatiaľ nehovorí. „O tom budeme ešte s trénerom debatovať a uvidíme, ako sa rozhodne. Na tréningoch pôjdem naplno. Veľa som toho po zranení nenahral. Samozrejme, chcel by som teraz nastúpiť. Moja motivácia i odhodlanie sú obrovské a tiež dúfam, že ak by som dostal šancu, podám dobrý výkon a pomôžem mužstvu,“ pokračoval 33-ročný rodák z Dunajskej Stredy.

Na tému postupu a posledného kroku na finálový turnaj do Francúzska si aj trochu zažartoval. „Dúfam, že nám trochu pomôžu aj Španieli…,“ usmieval sa a narážal na fakt, že najväčšieho slovenského súpera v boji o druhú postupovú priečku Ukrajinu ešte čaká stretnutie s lídrom C-skupiny a najväčším favoritom.

Potom však vážnejšie pokračoval: „Samozrejme, musíme sa pozerať predovšetkým na seba, všetko bude závisieť od nás. O to, kde sme na našej ceste, sme sa pričinili sami dobrou hrou, veľkým úsilím. A to, že Slovensko opäť žije aj futbalom, je naša spoločná zásluha, hráčov i trénerov. Aj zápas proti Bielorusku bude iba o nás, my musíme urobiť posledný krok.“

Tréner Kozák nevylúčil, že môže dostať prvý raz od marcovej prípravy s Českom v Žiline šancu, ale v predpovediach zostal ešte opatrný. „Ďurica bol s nami dva dni už na sústredení pred Španielskom, trénoval s mužstvom, bolo vidieť, že jeho stav sa zlepšuje,“ pripomenul.

„Keď sa už dostal na lavičku svojho ruského tímu, musí byť zdravotne v poriadku. To sa ukázalo aj na prvom pondelkovom tréningu. Nehral však veľmi dlho, jeho absencia v zápasoch bola veľká. Teraz bude s ostatnými štyri dni trénovať, uvidíme, ako na tom bude,“ povedal Kozák o možnom Ďuricovom návrate do zostavy proti Bielorusku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Ďurica