Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíkovi a Kuckovi zrušili lietadlo. Hľadali spoj do Senca

Slovenskí futbaloví reprezentanti majú postup na finálový turnaj majstrovstiev Európy do Francúzska na dosah. Stačí im jedno víťazstvo a nemusia sa spoliehať na cudziu pomoc.

05.10.2015 19:01
kozák Foto: ,
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák.
debata

Môžu ho vybojovať už tento piatok s Bieloruskom v Žiline. Zápas, ktorý bude mať výkop o 20.45, je už dávnejšie beznádejne vypredaný.

Ak ho Slováci zvládnu, záverečný súboj v C-skupine v Luxembursku najbližší pondelok bude už iba formálnou záležitosťou. Slovenský tím začal včera v Senci krátku prípravu na záverečné súboje kvalifikácie. Z 24 nominovaných futbalistov sa trénerovi Jánovi Kozákovi hlásilo 22. Chýbali len Marek Hamšík a Juraj Kucka, ktorí odohrali v nedeľu večer v Miláne šláger v talianskej lige, skončil sa jasne v prospech Hamšíkovho Neapolu (4:0).

„Nestihli začiatok zrazu, pretože im zrušili let. Hľadali náhradné spojenie a očakávame ich v priebehu večera,“ vysvetlil Kozák.

Podľa neho zatiaľ nik nehlásil zdravotné problémy. „Som zvedavý najmä na Marka, pretože sa pýtal dole, dúfam, že nemá nijaké vážnejšie problémy. Hráči prišli v lepšom stave ako na predchádzajúci dvojzápas so Španielskom a Ukrajinou. Vtedy nás trápili viac karty i zranenia. Z tohto pohľadu som spokojnejší. V pondelok trénovali niektorí hráči viac, iní menej, podľa toho, v akom stave prišli.“

Do tímu sa po zraneniach vrátili Ján Ďurica a Vladimír Weiss. Naopak, Kozák nemôže rátať so zraneným Petrom Pekaríkom. „To ma mrzí, lebo Pekaríkovi sa na pravej strane darilo, mali sme istotu a veľmi dobre mu išla aj spolupráca s Robom Makom a ďalšímí hráčmi. Nedá sa nič robiť, budeme musieť obranu poskladať inak.“ Podľa neho prichádza do úvahy na Pekaríkovom poste Hubočan.

Slovenským futbalistom patrí momentálne druhá, postupová priečka v C-skupine, tri body za vedúcim Španielskom a tri pred treťou Ukrajinou.

„Stačí nám z dvoch zápasov jedno víťazstvo. Urobíme všetko pre to, aby sme cieľ, ktorý sme si dali, splnili už v prvom zápase. Čaká nás kvalitný súper i náročný zápas. Radi by sme urobili posledný krok v domácom prostredí pred našimi fanúšikmi. Do Luxemburska by sme radi išli už v pozícii tímu, ktorý si vybojoval postup na ME,“ zdôrazňuje Kozák. Zároveň ešte mobilizuje sily na posledný krok. „Francúzsko sa priblížilo, ale ešte je potrebné to dobojovať tak ako doteraz, pripraviť sa na súperov, vydať zo seba všetky sily. Máme takú kvalitu, aby sme to dotiahli tam, kam chceme.“

V nominácii sú dvadsiati legionári a s nimi aj štyria hráči z domácej ligy – Ján Mucha, Kornel Saláta, Viktor Pečovský a Martin Jakubko. V porovnaní s minulým zápasom tréner nepovolal zo slovenských mužstiev Róberta Vitteka a Ľubomíra Michalíka.

Nominácia slovenských futbalistov
Brankári: Matúš Kozáčik (Plzeň), Ján Mucha (Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Viedeň). Obrancovia: Norbert Gyömbér (AS Rím), Martin Škrtel (Liverpool), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Tomáš Hubočan (Dynamo Moskva), Kornel Saláta (Slovan), Dušan Švento (Kolín nad Rýnom), Lukáš Tesák (Tula). Stredopoliari: Viktor Pečovský (Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno), Patrik Hrošovský (Plzeň), Ján Greguš (Jablonec), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Stanislav Šesták (Ferencváros), Marek Hamšík (Neapol), Ondrej Duda (Legia Varšava), Erik Sabo, Róbert Mak (obaja PAOK Solún), Miroslav Stoch (Bursaspor). Útočníci: Adam Nemec (Willem II Tilburg), Martin Jakubko (Ružomberok), Michal Ďuriš (Plzeň).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Marek Hamšík #Juraj Kucka