Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ukrajinci: Hamšíkovi musíme dýchať na krk

Remíza pre nich nič nerieši. Prakticky sa rovná prehre. Ukrajinskí futbalisti prišli do Žiliny s jednoznačným cieľom. Zvíťaziť a vziať si na spiatočnú cestu tri body.

08.09.2015 08:00
Róbert Mak, Vjačeslav Ševčuk Foto: ,
Róbert Mak v súboji s Vjačeslavom Ševčukom v prvom zápase na Ukrajine.
debata (1)

V opačnom prípade sa im ich plány o zisku priamej miestenky na majstrovstvá Európy zrejme definitívne rozpadnú. „Sme odhodlaní zvíťaziť. Domáci budú pod obrovským tlakom. V hlavách budú mať myšlienku, že po žilinskom súboji si môžu zabezpečiť postup na šampionát,“ vraví skúsený stredopoliar Anatolij Tymoščuk.

Ukrajinci sú v nezávideniahodnej situácii. Na Slovákov síce strácajú len tri body, ale do konca kvalifikácie ich čaká ešte náročný program. Pocestujú na pôdu nepríjemného Macedónska a boje o Francúzsko uzatvoria domácim stretnutím so Španielmi.

Práve s nimi a so zverencami Jána Kozáka stratili v doterajšom priebehu C-skupiny všetky body. O víťazstve 1:0 v Kyjeve rozhodol Róbert Mak, ktorému na jediný presný zásah prihral Marek Hamšík. „Práve na ňom stojí hra Slovenska. Je jedným z lídrov Neapola, a tak si musíme dať na neho pozor. Mali by sme mu neustále dýchať na chrbát,“ vyjadril sa pre stránku Ukrajinskej futbalovej federácie Tymoščuk.

So spoluhráčmi pricestoval do Žiliny dobre naladený. Ukrajinci vyhrali cez víkend pred svojimi fanúšikmi nad Bieloruskom (3:1). O zisku plného počtu bodov rozhodli ešte pred polčasovou prestávkou. Do štyridsiatej minúty strelili hosťom tri góly. „Prvý polčas bol naším najlepším za posledné roky. V druhom sme už hrali slabšie,“ hodnotil duel Andrij Jarmolenko.

Okrem neho sa v súboji s Bielorusmi strelecky presadili aj Arťom Kravec s Jevhenom Konopľankom. Dvadsaťpäťročný krídelník Sevilly je momentálne najväčšou hviezdou ukrajinského futbalu. Do španielskeho klubu prestúpil v lete tohto roku z Dnipra Dnipropetrovsk. Jeho nový zamestnávateľ s ním uzatvoril štvorročný kontrakt, v ktorom sa nachádza aj klauzula o odstupnom.

V prípade, že by mal o Konopľankove služby záujem iný klub, musel by na účet Sevilly poslať 40 miliónov eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Ukrajina #kvalifikácia ME 2016 #UEFA EURO
Načítavajú sa športové výsledky...