Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: Čaká nás zápas roka, dáme do toho všetko

V aktuálnom kvalifikačnom dvojzápase sa v slovenskom tíme vystriedajú traja kapitáni.

08.09.2015 10:00
Marek Hamšík Foto: ,
Radosť Mareka Hamšíka.
debata (4)

Sobotňajšie stretnutie v španielskom Oviede začal s kapitánskou páskou Marek Hamšík, po jeho odchode z ihriska ju prevzal Peter Pekarík a dnes ju bude mať opäť Martin Škrtel, ktorý sa po treste za žlté karty vráti do zostavy.

„V Oviede sme hrali so Španielmi podobný zápas ako pred rokom v Žiline. Veľa sme sa nabehali a menej sme mali loptu. Súper nás zlomil rýchlejšie, ako sme čakali. Keď od 5. minúty prehrávate so Španielmi, nie je to nič príjemné,“ komentoval Marek Hamšík, ktorý je na úlohu kapitána zvyknutý zo svojho klubu SSC Neapol.

Tréner Kozák ho v sobotu stiahol už po hodine hry, pretože – podľa jeho slov – nechcel vyšťaviť kľúčového hráča pred súbojom s Ukrajinou. „Čaká nás zápas roka. Musíme dať do toho všetko. Po tom, ako sa situácia vyvinula, najdôležitejší v tejto kvalifikácii. Prehrali sme len raz, máme to stále dobre rozohraté,“ burcuje 28-ročný Hamšík.

Pekarík bol dlhší čas kapitánom nemeckého tímu Hertha Berlín, ale pásku v reprezentačnom drese mal na rukáve prvý raz. Priznal, že to bola pre neho výnimočná situácia. „Veľmi si to vážim, splnil sa mi ďalší futbalový sen. Užil som si to,“ zdôraznil.

Pochádza zo Žiliny, odtiaľto odchádzal aj do zahraničia. Teraz sa teší na ďalší dôležitý zápas na tomto ihrisku proti Ukrajine. „V Žiline bolo v posledných zápasoch vždy výborné futbalové prostredie, hľadisko bude plné a spoliehame sa na podporu fanúšikov. Budeme hrať v inej zostave, najmä skúsení hráči Škrtel i Kucka prinesú do mužstva väčšie sebavedomie, pokoj, novú motiváciu.“ O tom, či bude slovenský tím už dnes oslavovať postup, nechce špekulovať. „Nerád by som niečo zakríkol, ale verím, že urobíme ďalší dôležitý krok k tomuto cieľu.“

Na zápas so Španielskom, ktorý ukončil víťaznú sériu, už nemyslí. „Španieli sú extratrieda, zápasy proti nim patria v mojej kariére vôbec k najťažším. Po vedúcom góle boli v absolútnej pohode. Bolo ťažké ich brániť. Teraz nás už čaká iný súper a iný zápas a na ten sa maximálne koncentrujeme. Bude to takisto nesmierne náročné stretnutie, lebo aj Ukrajina disponuje veľkou kvalitou, čo potvrdzuje tiež v tejto kvalifikácii.“

Pripomína, že sebavedomie mužstva je aj po sobotňajšej prehre stále vysoké. „Máme v tabuľke osemnásť bodov, čo je úžasné. Do Španielska sme necestovali s veľkými očami, chceli sme sa pokúsiť o ďalší futbalový zázrak. To sa síce nepodarilo, ale stále máme situáciu vo svojich rukách a keď zvládneme dnešok, bude všetko v poriadku,“ domnieva sa 28-ročný žilinský rodák.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Marek Hamšík #Martin Škrtel #Peter Pekarík #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...