Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vittek: Španielov môžeme prekvapiť a potrápiť

Tri razy sa pokúšal vrátiť do reprezentácie odvtedy, čo ju vedie Ján Kozák, ale nikdy to nevyšlo. Róberta Vitteka (33) vždy zastavilo zranenie. Verí, že na štvrtý pokus to vyjde. Kozák už naznačil, že v najbližších dvoch stretnutiach so Španielkom a Ukrajinou dostane šancu.

04.09.2015 12:30
Róbert Vittek Foto: ,
Róbert Vittek sa teší z gólu.
debata (17)

„V poslednom období som mal menšie svalové problémy, cítil som ich v predchádzajúcich ligových súbojoch, aj preto som v zápase so Skalicou odišiel z ihriska skôr, nechcel som riskovať. Už by malo byť všetko v poriadku, ukázali to aj posledné vyšetrenia. Som pripravený odohrať aj celý zápas, ak dostanem dôveru,“ tvrdí útočník bratislavského Slovana, ktorého v uplynulých rokoch neustále prenasledovali zranenia. Naposledy nastúpil v reprezentačnom drese pred dva a pol rokom proti Belgicku, ale na ihrisku vydržal len štvrťhodinu, vynášali ho z neho na nosidlách.

„Veril som, že v tímu sa objavím už skôr, ale nakoniec to futbalový život zariadil inak. Nie je jednoduché sa po takých zraneniach a pauze vrátiť,“ pokračoval rekordér v počte strelených gólov v reprezentácii (23), ktorý mal národný dres na sebe v 80 stretnutiach.

Už v piatok čaká Kozákových zverencov zápas so Španielskom v Oviede. Vittek najbližšieho súpera radí vysoko. „Podľa mňa je to stále najlepší tím v Európe, určite nás nečaká nič ľahké. O to viac, že nám chýbajú viacerí hráči, ktorí doteraz podávali výborné výkony. To sa môže prejaviť, ale ja vidím silu aj v ďalších hráčoch, som presvedčený, že aj tentoraz tréner pripraví dobrú taktiku a budeme favorita trápiť. Ani doteraz to nebolo jednoduché. Môžeme prekvapiť v Španielsku a byť úspešní aj doma s Ukrajinou,“ zdôraznil bratislavský rodák, ktorý sa pred touto sezónou vrátil na Pasienky.

Potvrdil, že mal s trénerom Kozákom dlhú debatu už pred zrazom, cíti jeho dôveru, dúfa, že dostane šancu. „Radšej nastupujem od začiatku, naskakovanie do zápasu z lavičky je náročnejšie nielen pre mňa ale každého hráča. Som však pripravený na obe možnosti.“

Po dlhej pauze necíti trému. Bol výraznou oporou vo finálovom turnaji MS 2010, kde strelil štyri góly, čo sa doteraz na svetovom šampionáte nijakému inému slovenskému futbalistovi nepodarilo. „Už mám dosť skúseností a špeciálne to neprežívam. Trému nemám, som len veľmi rád, že som v tomto tíme a vo výbornej rozbehnutej kvalifikácii,“ neskrýva spokojnosť Róbert Vittek.

Slováci v piatok trénujú v Oviede
Po krátkom sústredení v Senci nabrala v piatok výprava slovenských futbalistov smer Oviedo. Nik z kompletného 25-členného kádra nehlásil problémy. Večer od 18.45 čaká tím oficiálny predzápasový tréning na Štadióne Carlosa Tartiereho. Sobotňajší zápas má výkop o 20.45.

© Autorské práva vyhradené

17 debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #Robert Vittek #kvalifikácia ME 2016
Načítavajú sa športové výsledky...