Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák by bol po dvojzápase rád bližšie k Francúzsku

Slovenská futbalová reprezentácia sa v utorok popoludní v Senci zišla na zraze pred dvojzápasom proti Španielsku (v sobotu 5. 9. v Oviede) a Ukrajine (v utorok 8. 9. v Žiline) v kvalifikácii o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Francúzska.

01.09.2015 16:28
Ján Kozák Foto: ,
Ján Kozák.
debata

Tréner Ján Kozák mal k dispozícii kompletný nominovaný 25-členný káder s výnimkou Martina Jakubka. Ostrieľaný útočník MFK Ružomberok si totiž ešte v utorok musí splniť klubové povinnosti v stretnutí tretieho kola Slovnaft Cupu 2015/2016 s OŠFK Šarišské Michaľany. Jakubko sa realizačnému tímu prihlási večer.

„Dlhšie sme spolu neboli, stojíme pred náročným dvojzápasom. Všetci okrem Jakubka prišli načas a sú v poriadku. Najskôr musím hráčov vidieť v akcii a v spolupráci aj s lekárskym personálom zistiť, v akom sú stave. Čaká na nás totiž aj náročné cestovanie do Španielska a naspäť. Stále verím, že sa pripravíme dobre a postavíme kvalitnú a vyváženú jedenástku. Španielsko je jednoznačný favorit. Hoci nám niektorí hráči chýbajú, i ostatní chlapci sú silní a chopia sa šance,“ povedal na tlačovej besede 61-ročný kouč Kozák a zopakoval, že po týchto dvoch dueloch by bol s národným mužstvom SR rád bližšie k účasti na kontinentálnom šampionáte 2016.

Slovensko v doterajších šiestich vystúpeniach aktuálnej eliminácie ešte nezaváhalo, s plným počtom osemnástich bodov tróni na čele kvalifikačnej C-skupiny, o tri body práve pred najbližším protivníkom „La Furia Roja“. Tretia v poradí Ukrajina má momentálne na konte tucet bodov.

Rodák z Matejoviec nad Hornádom Kozák sa v Oviede musí vyrovnať so starosťami pri skladaní základnej zostavy. Pre trest za žlté karty nenastúpia kapitán Martin Škrtel ani záložník Juraj Kucka. Zdravotné problémy vyradili ďalšieho stopéra Jána Ďuricu, ako aj krídelníka Vladimíra Weissa. „Do stredu obrany je pripravená skúsená štvorica Kornel Saláta, Ľubomír Michalík, Tomáš Hubočan a Norbert Gyömbér. V strede poľa sme si už vyskúšali Patrika Hrošovského i Jána Greguša. Na kraji môžeme využiť Miroslava Stocha, Róberta Maka či Michala Ďuriša,“ doplnil k alternatívam Ján Kozák.

Reprezentanti majú od 18.00 h naplánovaný úvodný tréning pri Slnečných jazerách. V stredu budú zaberať dvojfázovo: predpoludním o 10.30 h a podvečer od 17.00 h. Všetky tréningové jednotky absolvujú v Národnom tréningovom centre (NTC) Senec.

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie
Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava), Ján Novota (Rapid Viedeň/Rak.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Norbert Gyömbér (AS Rím/Tal.), Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.)
Stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (AC Miláno/Tal.), Ján Greguš (Baumit Jablonec/ČR), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Stanislav Šesták (Ferencváros Budapešť/Maď.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Erik Sabo (PAOK Solún/Gréc.), Miroslav Stoch (Bursaspor/Tur.), Michal Ďuriš (Viktoria Plzeň/ČR)
Útočníci: Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava), Adam Nemec (Willem II Tilburg/Hol.), Martin Jakubko (MFK Ružomberok)

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenská futbalová reprezentácia